• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Diyarbakır Eğitim Bir-Sen 4.olağan genel kurulu toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eğitim Bir-Sen Diyarbakır şubesi bir otelde il ve ilçelerden gelen delegelerin katılımıyla 4.Olağan Genel Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda 6-7 ekim olaylarına dikkat çekilerek olup bitenlere kayıtsız kalındığı taktirde genç nesillerin,^zalimlerin ve küfür ehlinin birer oyuncağı ve kuklası konumuna düşeceği, bunun için herkesin birlik içinde hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıda bir konuşma yapan Diyarbakır Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (BEM BİR-SEN) il Başkanı İbrahim Gökdemir bir veli olarak Şehit Yasin Börü’nün şehadetini tebrik ederek, “Bir kurban bayramında Allah'ın rızasını gözeterek Kurban eti dağıtan Allah için kurban olmaya adamış geleceğimizi aydınlatan öğrencimiz Şehit Yasin Börü’yü hepinizin huzurunda rahmet ve saygı ile anıyorum. Tarihe ışık saçacak nitelikte bir örnek şahsiyeti oluşturan Şehit Yasin Börü’yü, yüklendiği davanın mutlaka sürdürülmesi gerektiğine inanıyorum. Zulme direniş bayrağını sembolize eden bu öğrencimizi yetiştiren başta anne babası olmak üzere, siz değerli öğretmenleri de emeğinizden dolayı tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“Bu acımasız tehdidin farkına varılması gerekir”

Şer odaklarının ateş çemberi herkesi içine almadan bu acımasız tehdidinin farkına varılması gerektiğine değinen Gökdemir, “Malumunuz sendika bir dayanışma örgütüdür. Bir hak arama ve yardımlaşmayı esas alan sivil toplum kuruluşudur. Haksızlıklara, baskılara, dayatmalara ve kimden gelirse gelsin her türlü zulme karşı birlikte güç olma örgütüdür. Üyelerinin sosyal yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışır. Bu uğurda mücadele verir. ” İfadelerine yer verdi.


 

“Hakkın taraftarlarının yanında olmalıyız”

Gökdemir son olarak, “Bizler Hz.İbrahim ümmetinden İslami şahsiyetler olarak, Allah katında adil birer şahitler olarak, hakkın ve hakkın taraftarlarının  yanında olmalıyız.Hz.İbrahim’i yakmaya çalışan ateşi sorumluluk bilinci ile söndürmeye giden karınca misali hareket etmediğimiz takdirde, bu küfür ve isyan ateşi bizi ve gelecek kuşakları da yakacaktır. Bunun vebal ve sorumluluğu, kara bir leke olarak hepimizin üzerinde olacaktır.


 

Özelikle eğitim camiası olarak siz değerli eğitim öncülerini, geleceğimizi şekillendiren çocuklarımızı eğitirken, İslami duyarlılık ile yaklaşmanızı tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Delege seçiminde farklı adayların çıkmasını hoş karşılayan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, “Bütünlük içinde hareket edildiği zaman daha hızlı hareket edilebilir. Yönetimimizden 7 arkadaşımızı aday yaptık. Çünkü listeye farklı isimler girdiği zaman sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Bugün aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Farklı arkadaşlarımızın aday olmaları, belki de demokrasinin bir gereğidir. Bazıları aday oldu diye biz kesinlikle onlara karşı farklı bir tavır içine girmedik. Biz bir bütünüz, bir aileyiz.” İfadelerini kullandı.

“Son nefesimize kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Bölgede yaşananlara sessiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını ifade eden Memiş, “6-7 Ekim olaylarını daha yeni atlattık. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen dışında hangi kurum PKKBDP’nin yaptığı vandallığa karşı bir şeyler söyleyebildi? Hiç kimse bir şey söyleyemedi. Çünkü silahların gölgesinden korktular. Ama biz öyle yapmayacağız. Son nefesimize kadar bunlarla mücadele edeceğiz.” dedi.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş’in konuşmasının ardından delege seçimine geçildi. (M. Zeki Aygur –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir