• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
Gaziantep ile Kotor kardeş şehir oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Dünyanın değişik bölgelerindeki ülkelerin şehirleri ile “Kardeş Şehir” anlaşmaları kapsamında bağlar kuran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karadağ'ın Kotor şehri ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili M.Durdu Yetkinşekerci ve beraberinde meclis üyesi, başkan danışmanı ve dış ilişkiler dairesi başkanlığı uzmanlarından oluşan bir heyet ile Karadağ'ın Kotor şehrini ziyaret ettiler.

Heyet ilk ziyaretini Podgoritsa Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır'a gerçekleştirdi. Gaziantep Heyeti Podgoritsa'daki temaslardan sonra Kotor şehrine geçerek Belediye Başkanı Maja Catovic'e bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Temasların ikinci gününde her iki belediye yetkilileri "Kardeş Şehir Protokolü İmza Töreni" için bir araya geldiler.

Kotor Deniz Müzesinde gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yapan Kotor Belediye Başkan Vekili Branko Nedoviç, imzaların kağıt üzerinde kalmayacağını söyledi.

Başkan Vekili Nedoviç, "Gaziantep heyetine şehrimize yaptıkları ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün bizler burada kardeş şehir ilişkilerinin yanında ekonomi, kültür ve sosyal ilişkilerimizi de gözden geçirme imkanı bulduk.  Bu imzalardan sonra şehirlerimiz birçok alanda işbirliği anlaşması da yapmış olacak. En kısa zamanda resmi bir heyet ile Gaziantep'i ziyaret edeceğiz." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M.Durdu Yetkinşekerci ise bu imzaların her iki şehir içinde hayırlı olmasını diledi.Y

etkinşekerci, “Kotor ve Gaziantep arasındaki mesafenin uzak olmasına karşın 3 yıldan bu yana karşılıklı işbirliği ve çalışmalar vesilesi ile her iki kent birbirine daha da yakınlaşmıştır. Nihayetinde bugün atılan imzalar ile kardeş olunmuştur." dedi.

İmza töreninden sonra gerçekleştirilen geniş katılımlı kokteylde heyetler birbirlerine kendi yörelerine ait geleneksel hediyeler verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha önce Karadağ/Cetinje ile kardeş şehir anlaşması yapmış olup Kotor ile yaptığı kardeş şehir anlaşmasıyla kardeş şehir sayısını 20'ye çıkarmış oldu.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir