• DOLAR 34.246
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2871.915
  • ...
Gaziantep'te "İş sağlığı ve güvenliği" semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından personel, üye ve işletme çalışanlarına yönelik, GTB konferans salonunda, “Temel iş sağlığı ve güvenliği” konulu eğitim semineri verildi.

Düzenlenen eğitim seminerinde, İş Güvenliği Uzmanı Arzu Bökrü, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu oluşan iş yeri kazaları ile ilgili önemli bilgiler verdi.

İş kazalarının, özellikle mesai başlangıcındaki ilk 1 ve son 1 saat içerisinde daha sık görüldüğünü belirten Bökrü, “Çalışmaya başlamadan önce işin durumuna göre gerekli kontroller mutlaka yapılmalıdır. Özellikle elektrik, yüksekte çalışma, sıcak çalışma işlemleri için önceden gerekli izinler alınmalı. Bu izinlerin amacı çalışılacak alanda gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınarak güvenli çalışma ortamının sağlanması içindir.” ifadelerini kullandı.

Bökrü, iş makinelerinin güvenli kullanımı, kişisel hijyen ve yangınlara müdahale yöntemleri gibi iş sağlığı ve güvenliğini yakından ilgilendiren konular hakkında bilgiler verdi.

Eğitim sonunda katılımcılara yönelik gerçekleştirilen sınavda başarılı olanlara "İş Güvenliği Eğitimi Katılım Sertifikası" verileceği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir