• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Midyatlı öğrenciler iyilikte yarışacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İHH Midyat Sorumlusu Sümeyye Yarış, 'İyilikte Yarışan Sınıflar' parolasıyla her sınıfa bir yetim projesinin tanıtımına başladı. Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine verdikleri destekle Türkiye ve dünyadaki yetimlere umut ışığı olacak.

Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yetimlere yönelik başlattığı, Memur-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da destek verdiği ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasına katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçen sene başlatmış olduğu ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programla tanıtıldı. İHH Midyat Proje Sorumlusu Sümeyye Yarış’ın sunumuyla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen tanıtım programına, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Okul Müdürü İsamettin Aksoy, Müdür Yardımcısı Lokman Bilgiç, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Proje hakkında kısa bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Abdulkadir Altay, yetkili sendika sıfatıyla bu projenin resmi paydaşı olduklarını kaydetti. Altay, “Ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda okuyan öğrencilerin katılabileceği kampanya kapsamında çocuklar ve gençler, dünyanın herhangi bir yerindeki yetim kardeşlerine yardım eli uzatabilecek.” dedi.

Kampanyaya desteğinizi çok önemsiyoruz

Çocukların daha küçük yaşlarda yardımlaşma kültürü kazanmalarının çok önemli olduğuna değinen Altay, öğrencilerin projeye vereceği desteği önemsediklerini kaydederek, “Kuruldukları günden bu yana İmam Hatip Liseleri ayrı bir misyon üstlenmişlerdir. Onların üstlendiği misyon sadece dünyalık değildir. Onlar aynı zamanda ahireti de hedef alarak çalışırlar. Emperyalist kültürün bütün değerleri yok ettiği bir zamanda yaşıyoruz. Her şey maalesef tüketiliyor. Tüketilen sadece maddi kaynaklar değildir, aynı zamanda manevi kaynaklarımızda tüketiliyor. Bizi biz yapan değerlerimiz de tüketiliyor. Öğrenciler bu projeyle bu tüketilen değerlere karşı durduğunu, ölen insanlığa karşı bir tepki vererek o ölen insanlığı yeniden ihya etme adına insanlığın damarlarına adeta can verecek. Bu proje neticesinde inanıyorum ki öğrencilerin burada yaptığı hayırlı katkılar dünyada adını dahi bilmediğimiz yerlerde tohum olarak yere düşmüş olacak ve orada filizlenecek, oradan çiçek verecek, ağaç verecek, meyve verecektir.” diye konuştu.

“Yetim gülerse Midyat güler”

Altay’ın konuşmasının ardından Proje Sorumlusu Sümeyye Yarış sunum yaptı. Projenin Midyat’ta tanıtılmasında ve yürütülmesinde gönüllü olarak görev aldığını belirten Yarış, “Yetim gülerse Midyat güler.” dedi. (M. Salih Keskin- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir