• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kozluk'ta hasta ve yaşlı bakım hizmetleri kursu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kozluk (Hazo) ilçesinde halktan gelen talepler üzerine Halk Eğitim Merkezi tarafından hasta kabul işlemleri kursu açıldı.

Hasta kabul işlemleri kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin; hastaneler, sağlık ocağı, poliklinikler, tıbbi laboratuarlar ve tıp merkezlerinde istihdam edilebileceği belirtiliyor. Halk Eğitim Merkezi kapsamında açılan hasta kabul ve yaşlı hizmetleri kursu öğrencileri, Kozluk Devlet hastanesinde kendilerine sağlanan staj imkanı sayesinde pratik eğitim görüyor.

Halk Eğitim Merkezinde verilmekte olan ve yaşlı bakım hizmetleri teorik eğitiminin yanı sıra pratik eğitim olarak Kozluk Devlet Hastanesinin değişik bölümlerinde öğrencilere staj yapma imkanı sağlanıyor.

Hasta kabul işlemleri kursu, toplam 280 saat olmak üzere haftanın 3 günü 6 saat sürüyor. Kursiyerlere bu kursta bilgisayar kullanma, doküman hazırlama, sosyal hayatta iletişim, iş hayatında iletişim, randevu ve konuk kabulü, problem çözme, hasta hizmetleri, tedavi hizmetleri, tıbbi arşivleme hakkında eğitimler veriliyor. (Çetin Doyar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir