• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Ya Okula Almıyorlar Ya da Tecrit Ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Osmaniye`de başörtüsüyle okumak isteyen ilköğretim öğrencilerinin sıkıntıları katlanarak devam ediyor. Mağdur öğrencilerden Sümeyye Alakuş Mimar Sinan ilköğretim Okulu yöneticileri tarafından Ayşe Özdil ise, Yalım Erez ilköğretim Okulu yöneticileri tarafından üç gündür tecrit ediliyor.

Rehberlik Odasında Tutuyorlar
Başörtüsüyle okumak isteyen ilköğretim öğrencilerinin çektiği sıkıntılar bitmek bilmiyor. Mimar Sinan ilköğretim Okulunda okuyan Sümeyye Alakuş ve Yalım Erez ilköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Özdil arkadaşlarından ayrı bir şekilde rehberlik odasında tutularak tecrit ediliyor. Öğrenci velisi Abdülkadir Alakuş başörtülü kızının yaşadığı mağduriyeti şu şekilde anlattı: "
Pazartesi günü kızımın durumunu kontrol etmek için Mimar Sinan ilköğretim okuluna gittim. Kızımın sınıfına gidince derste olmadığını fark ettim. Durumu yetkililere sorunca kızımın, rehberlik odasında olduğunu söylediler. Konuyla ilgili olarak okul yönetimi `Milli Eğitim Müdürlüğünün bize tebliğ ettiği kararı uyguluyoruz` dediler."

 

Okuldaki uygulamayı sormak için görüştüğümüz Mimar Sinan İlköğretim Okulu Yönetimi, muhatabımızın Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu belirterek konuyla alakalarının olmadığını ifade ettiler.

 

Diğer Okullar da Öğrencileri Almamakta Israr Ediyor
Öte yandan, Yavuz Selim İlköğretim Okulunda okuyan Sedanur Uçar, İrem Katar ve Hümeyra Katar okula alınmıyor.Yine Ertuğrul Gazi ilköğretim okulunda okuyan Şevval Sena Çoban da okula alınmayan öğrenciler arasında. Öğrenci velileri ise, her gün tutanak tutturup okul kapısından geri dönüyor. Öğrenci velilerinden Yılmaz Çoban kızının her gün okul kapısına kadar gittiğini ve kapıdan geri gönderildiğini ifade ederek, "Kızımın psikolojisinin bozulmasından korkuyorum. Evde moralini yüksek tutmaya çalışıyoruz.Yetkililerden bu hukuksuzluğu biran önce bitirmelerini istiyoruz." dedi.

Nurullah Sak-İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir