• DOLAR 34.252
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2872.922
  • ...
Peşmerge`nin Suruç`taki bekleyişi sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Uzun bir yolculuktan sonra Şanlıurfa`nın Suruç ilçesine ulaşan Peşmerge güçleri Kobani yolu üzerinde bulunan Çukobirlik tesislerinde bekletiyorlar. Dün gece saatlerinde Suruç`tan Kobani`ye geçerek temaslarda bulunan 10 kişilik Peşmerge grubunun tekrar Türkiye tarafına geçtiği ifade edildi.

10 kişilik grubun Kobani`de istihbari bilgiler amacıyla YPG yetkilileriyle görüştüğü ve savaşın durumu hakkında bilgi aldığı belirtildi. Daha sonra Türkiye tarafına geçen 10 kişilik ekip, Çukobirlik tesislerinde Peşmergelerle görüşmelerini sürdürüyor.P

eşmerge`nin geçiş yapacağı koridorun güvenli olmaması nedeniyle bekletildiği belirtiliyor. Çünkü İŞİD, Peşmerge`nin geleceği yönündeki haberlerin ardından geçiş noktası olma ihtimali olan Mürşitpınar Sınır Kapısı`na günlerdir yoğun top atışı yaparak orayı adeta abluka altına almış görünüyor.

Bu arada sabah saatlerinden itibaren içerisinde ne olduğu belli olmayan 10 TIR Çukobirlik tesislerine geldi. İçeri alınan TIR`larla yeni malzemeler mi getirildiği yoksa TIR`lara yükleme mi yapılacağı henüz bilinmiyor.

Öte yandan Kobani`de çatışmalar devam ediyor, yer yer çatışma sesleri duymak mümkün. Kentin içerisinde yine dumanlar yükseliyor ve ABD savaş uçakları da kentin üzerinde uçuşlar yapıyor.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir