• DOLAR 34.554
  • EURO 36.711
  • ALTIN 2903.649
  • ...
Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde neler oluyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar’ın belki de en çok eleştirilen konusudur sağlık. Hasta yakını isyan eder, yöneteni dertlidir. Yeterli yatak yok, doktor odası yok, temizlik yok, ameliyathane ve tomografi var da yok. Ek bina bitirilemedi. Sağlık çalışanlarına hakaret ediliyor, doktor kaçıyor. Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Sürekli değişen yönetim mi, her defasında Ceylanpınar’daki medyayı yalanlayan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği mi, Şanlıurfa’nın Bakanı ve Milletvekilleri mi, yoksa ilçe halkı mı suçlu?

Ameliyathane yetersiz
Ceylanpınar Devlet Hastanesi, yeterli cerrahi doktor ve ameliyat malzemeleri olmadığı için hastalarını ilçe dışındaki il ve ilçe hastanelerine sevk ediyor.

Tomografi cihazı bir türlü kurulamadı
Ceylanpınar Devlet Hastanesi, teknolojinin en yeni ürünü olan bilgisayarlı tomografi cihazını hastaların hizmetine sunacak, cihaz sayesinde hastalar artık ilçe dışına sevk edilmeyecek, bu cihaz sayesinde hastalıklar erken teşhis edilecek denilmişti ama,  2 aydır tomografi cihazı bir türlü kurulamadı.

Ek bina halen bitmedi
Ceylanpınar Devlet Hastanesi bahçesinde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yaptırılan ek bina ne zaman bitecek? Ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı Ceylanpınar’a yerleşen Suriyelilerin de tedavi görmeleriyle beraber, ilçenin tek hastanesi konumundaki Ceylanpınar Devlet Hastanesi yetmiyor. Bunun üzerine Birleşmiş Milletler olaya el atarak, ek bina yaptırmaya karar verdi. Ama 55 günde bitmesi planlanan hastane, 8 aydır halen bitirilemedi. Konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmayan ek binanın ne zaman biteceği merak konusu.

Yeni hastane tarih oldu
Bilindiği üzere 80 bin nüfusla Suriye sınırına sıfır noktada bulunan ve ilçedeki tek devlet hastanesi olan Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne tahsis edilen yer mahkemelik olmuş, TOKİ tarafından yapılması planlanan 150 Yataklı Yeni Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin inşaat alanında mevcut bir konutun olduğu belirtilmişti. TOKİ’nin bu mevcut evin yıkılması için talimat verdiği, mevcut ev sahibinin ise hukuksal yollara başvurduğu, Mahkemenin ise Sağlık Bakanlığı’na hukuksal süreç bitmeden yeni Devlet Hastanesi kurulamaz yazısı gönderdiği ve buna bağlı olarak hastane yapımının, mahkemenin ne kadar süre devam edeceği belli olmadığından askıya alındığı karara bağlanmıştı.

Hastalar sürekli sevk ediliyor
Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde birçok branşta doktor bulunmasına rağmen vatandaşlar,  hastalığı ne olursa olsun hastaneye gittiklerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa'daki değişik hastanelere sevk ediliyor.

Yatak ve doktor odası sıkıntısı gündemde
Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde yatak sayılarının az olması nedeniyle yoğunluk durumunda birçok vatandaş mağdur ediliyor. Özellikle akşam ve gece saatlerinde yoğun olan acile gelen vatandaşlar, çoğu zaman yatak bulamadığı için, kollarında serumlarla koridordaki banklarda bekliyor. Hastanedeki birçok branştan doktor olmasına rağmen, bu doktorların birçoğunun hastaları muayene edebileceği bir odaları bile yok.

2 yıl içerisinde 5 başhekim değişti
Sağlık skandallarıyla gündemden düşmeyen Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde 2 yıl içerisinde 5 başhekim değiştirildi. Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayhan Tufan’ın bazı çalışanları zorla sendikalarından istifa ettirdiği ileri sürülmüştü. İddialardan birkaç sonra Başhekim Dr. Ayhan Tufan’ın önünü bir grup genç kesti. Tufan’ın önünü kesen gençler daha sonra Başhekimi darp ederek kayıplara karıştı. Ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Ayhan Tufan, görevinden istifa ettiğini bildirdi. Bunun hemen akabinde Hastane başhekimliğine Dr. Selim Topçu getirildi. Topçu, sınırdaki çatışmaların sakinleştiği ve haber materyali bulmakta zorlanılan bu dönemde haber materyali olarak hastanenin seçilmesini doğru bulmadığını söyleyerek gazetecileri suçladı. Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selim Topçu, eksikliklerinin olmasına rağmen mevcut imkânlar ölçüsünde kesintisiz olarak sağlık hizmeti verdiklerini söyleyerek, Başhekimlik sıfatını Dr. Erkan Kılıç’a devretti. Erkan Kılıç’ın görevi ise diğer başhekimler gibi çok kısa sürdü, o da diğerleri gibi görevini bıraktı. Kılıç’ın yerine, 2 yıl içerisinde değişen dördüncü başhekim Viranşehir’den geldi. Dr. İlhan Erkan ise hastane tarihinde en kısa süreli başhekim görevini yürüterek, sadece 3 ay görev yapabildi. Yeni başhekimlik görevine Dr. Cem Güney Bülbüloğlu’nun getirildiği öğrenildi. Yeni başhekimin görev süresinin ne kadar olacağı şimdiden merak konusu.

Sorular cevapsız kaldı
Ceylanpınar halkı bu sorulara cevap ararken, ilçe Devlet Hastanesi yönetimi, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise sorulara cevap vermemeyi uygun gördüler.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir