• DOLAR 34.215
  • EURO 37.562
  • ALTIN 2888.43
  • ...
Aşure malzemelerinde  bu yıl fiyatlar arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı’nın gelmesiyle Şanlıurfa’da gelenek haline gelen aşure tatlısı yapımına da başlandı. Aşureye kayısı, üzüm, incir ve pekmez gibi ürünler kullanılıyor. Aşure tatlısı malzemesi satan esnaf, satışlarda bir hareketlilik beklerken fiyatlarda artış olduğundan dolayı alış verişlerin geçen yıla göre düştüğünü ifade ettiler.

Aşure malzemelerinde fiyatlar arttığı için kimsenin aşure yapmadığını, yapanlarında eksik malzeme ya da ucuz malzeme kullandığını ifade eden esnaf Ali Öncel,  Bazı ürünlerde artış oldu bazılarında artış devam ediyor. Fasulyede artış oldu.  Geçen yıl fasulye 5 TL idi bu yıl 6 TL oldu.  Yüzde 20 bir artış oldu. Aşure satışlarımız genelde geçen sene veya evvelki seneye göre biraz durgunluk var” dedi.  

Aşure malzemesinde fiyatların yükselme nedeninin ürünlere don vurmasından kaynaklandığını ifade eden Recep Çelik’te “Aşure malzemeleri kayısı, üzüm, buğday, susamdır bunlar giriyor. Bu ürünlerde bu yıl dolu vurdu. Hepsinin ağaçları köklerinden düşürdü. Bu nedenle fiyatlar arttı” ifadelerinde bulundu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir