• DOLAR 34.297
  • EURO 37.546
  • ALTIN 2913.853
  • ...
"Kızılay, barış içinde bir arada yaşamayı sağlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Kızılay Haftası nedeniyle konuşan Batman İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Kızılay’ın barış içinde bir arada yaşamayı sağladığını ifade etti.


 

29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi,  Kızılay’ın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.  


 

Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihlerini kapsayan haftanın, Kızılay Haftası olarak kutlandığını söyleyen Bodakçi, “Kızılay, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir yardım kuruluşudur. Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkânlar çerçevesinde yardıma koşar. Yardım insancıl bir duygudur ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, ülkemiz ve tüm dünya için mutluluk verici bir durumdur. Barış içinde bir arada yaşamayı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir.” dedi.


 

Bodakçi, “Yurt içinde ya da yurt dışında deprem, sel baskını, savaş durumlarında Kızılay depolarını açar, felaket bölgesine çadır, battaniye, giyecek, yiyecek, kan ve ilaç gönderir. Bu yardımların dağıtımını sağlar. Kızılay ülke içinde ve ülke dışında yaptığı bu yardımları; üyelerinin aidatları, yardımseverlerin bağışları ve öğrencilerin satın aldıkları Kızılay pullarından elde ettiği gelirlerle karşılar.” şeklinde konuştu.
 

Kızılay neler yapar?
 

Son olarak Kızılay’ın neler yaptığına değinen Bodakçi, “Deprem, sel gibi doğa felaketlerinden zarar görenlere çadır, battaniye, giysi ve yiyecek yardımları yapar. Bunun için önceden bu maddeleri depo eder. Yoksul, kimsesiz ve düşkünler için aşevleri açar. Sağlık merkezleri kurar. Kurduğu kan bankası ile halkın yaptığı kan bağışlarını kabul eder, gereksinim duyanlara bu kanları verir. Hemşire yetiştirmek için okullar açar. Savaşta geçici sağlık merkezleri kurar. Gezici hastaneler kurar.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir