• DOLAR 32.269
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2402.908
  • ...
Hamas ve Fetih`ten Mescid-i Aksa Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RAMALLAH  - AA muhabirine konuşan Hamas Hareketi`nin parlamento grubu Değişim ve Islah Milletvekili Muhammed Atvan, Filistinliler`i yarın Mescid-i Aksa`da cuma namazı kılmaya çağırdı. Atvan, "Filistinliler hiçbir şart altında Mescid-i Aksa`nın israil polisi tarafından kapatılmasını kabul etmez ve işgalcinin kutsal mekanı kontrol altına almasına izin vermez" dedi.

Fetih Hareketi yetkililerinden Envar Bedir ise yarın onbinlerce Filistinli`nin Mescid-i Aksa`da namaz kılmak için toplanmasını istedi.

Mescid-i Aksa`yı korumak için orada namaz kılmanın görevleri olduğunu kaydeden Bedir, bunun aynı zamanda israil`in kutsal mekan üzerindeki planlarını bozmak için gerekli olduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa Kültür ve Miras Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, israil`in Mescid-i Aksa`ya yönelik sınırlamasına karşı İslam ümmeti harekete geçmeye çağrıldı.

israil polisi, dün Batı Kudüs’te "aşırı sağcı" hahama yönelik silahlı saldırının ardından, ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlar`a kapatıldığını açıklamış, bugün ise söz konusu kararını kaldırdığını bildirmişti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir