• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
BDP`den Baraj Yapımına Tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Boykot çağrıları yapıp, öğretmen kaçırarak halkı eğitimden mahrum bırakmaya çalışan PKK örgütü, önceki gün de bir kum ocağı şantiyesini ateşe verirken, BDP de, bölgeye yapılan yatırımları geri çevirmeye çalışıyor. BDP`li Şemdinli Belediyesi, devletin elektrik üretimi ve sulama için ilçede temelini attığı barajlara “asıl amaç PKK`nın geçiş güzergahını kapatmak” iddiasıyla karşı kampanya başlattı. Şemdinli Belediye Başkanı BDP`li Sedat Töre, yapılan barajların bölgeyi insansızlaştırmak ve PKK`nın geçiş güzergahlarını kapatmak amaçlı olduğunu ileri sürüyor. 

ELEKTRİK ÜRETİLECEK, SULAMA YAPILACAK

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü`nün Hakkari`nin Şemdinli İlçesi`nde 6, Yüksekova İlçesi`nde 1 baraj için başlattığı çalışmalar sürüyor. Şemdinli`de elektrik üretimi ve sulama için Alan, Yeşilöz, Yaylapınar, Beyyurdu, Aslan Dağ, Ormancık, Silo yaylaları ve Silo vadilerinin birleştiği noktalarda barajlar yapılacak. Beyyurdu ve Aslandağ barajlarının yapımına 2009 da başlanırken, diğer 4 barajın için ise projelendirme çalışmasının sona erdiği ve önümüzdeki dönemde çalışmalara başlanacağı ifade ediliyor.

TEPKİ: PKK`NIN GEÇİŞ GÜZERGAHI KAPATILACAK

BDP bu barajların yapımına karşı çıkıyor. BDP`li Şemli Belediyesi baraj yapımlarına karşı adeta kampanya başlatmış durumda. Halkı baraj yapımlarına karşı örgütlemeye çalışan BDP`li Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, barajların elektrik üretimi ve sulama için değil, PKK`nın geçiş güzergahlarını kapatmak amacıyla yapıldığını iddia ediyor. BDP`li Başkan, bu propaganda ile halkı barajlara karşı durmaya çağırıyor. BDP`li Başkanı Töre ayrıca "Bir doğa harikası olan ilçemiz Şemdinli`de bulunan Pesan ve Bembo çayları üzerinde birçok baraj inşaatı sürdürülmektedir. Barajların özellikle Şemdinli`deki dere ve çayların ekosisteminde ciddi tahribat meydana getireceği aşikardır. İlçemizin ekolojik yapısını bozacak bu tür doğa katliamlarıyla yüz yüze kalmak istemiyoruz" diyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir