• DOLAR 34.12
  • EURO 38.127
  • ALTIN 2873.452
  • ...
Başörtülü Öğrenci Velilerinden Okul Müdürüne Tepki !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başlamasından buyana yaklaşık 3 haftadır başörtülü oldukları gerekçesiyle okul müdürü tarafından hukuksuzca okula alınmayan öğrencilerin mağduriyeti devam ediyor.

Her gün basına yansıdığı halde başörtülü öğrencileri okula almayan ve görüşmeye giden öğrenci velilerini kovan bununla da kalmayıp ailelere;`çocukları göndermiyorlar` diye idari para cezası tehdidinde bulunan Gaziantep Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okul Müdürü Metin P`ye öğrenci velileri ve yakınları tepki gösterdi.

STK`LARDAN DESTEK BEKLİYORUZ
Sabah saat 09.00 sıralarında okul önünde toplanan yaklaşık 40 öğrenci, öğrenci velileri ve yakınları müdürün yaptıklarını `düzenbazlık` olarak niteleyerek yetkili kurum ve kuruluşları göreve çağırdılar. Sivil Toplum Kuruluşları`nı da desteğe davet eden öğrenci velileri ve mağdur yakınları yaşanan bu zulme tepki göstermelerini istedi.

Okulların açıldığı ikinci günden beri kızlarıyla beraber okula geldiğini, yaklaşık 3 haftadır kızlarının okuma hakları için mücadele ettiğini söyleyen veli Türkan Kütükçü, "Defalarca okul müdürünün tehdit ve hakaretine maruz kaldık. Basın ve çevredeki insanlar yapılan haksızlıklara şahit olduğu halde okul müdürü utanmadan bize uyarı mektubu gönderiyor."dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ ŞİMDİYE KADAR YALANCI MÜDÜRÜN ELİNDEYMİŞ"
Bir diğer öğrenci velisi Meral Anaç ise, müdürün yaptıklarının düzenbazlık olduğunu, şimdiye kadar çocuklarını yalancı bir müdüre teslim ettiklerini ifade ederek,"Yalancı bir kişiden her türlü zarar gelir. Çocuklarımızın yalancı bir müdüre teslim edilmesini de istemiyoruz."dedi.

`BAŞBAKANA SESLENİYORUZ! DUYUN SESİMİZİ"
Arap ülkelerinde Başbakanın Kur`an-ı Kerim ile karşılandığını Türkiye`nin İslami yaşantıda ve özgürlüklerde örnek gösterildiğini fakat kendi çocuklarının hala eğitiminin engellendiğini söyleyen Meral Anaç, bu tezatlara anlam veremediğini belirtti. Meral Anaç, "Hanımları örtülü olan Başbakan ve Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Burada çocuklarımız başörtüleri için kapılarda sürünüyorlar, Çocuklarımız okullarına alınmıyorlar, böyle giderse çocuklarımız sınıfta kalacak. Bu haksızlığı artık görsünler."dedi.

Selva Arslan isimli öğrencinin velisi ise; "Hiç kimse ırkı, dini ve mezhebi nedeniyle eğitim hakkından engellenemez diye yasa varken başörtülü çocuklarımızın eğitimi neden engelleniyor? Engel çıkaranlara neden müdahale edilmiyor? Yoksa yasalar herkes için aynı işlemiyor mu?" dedi.

Veli ve öğrencilere destek için okul önünde toplanan halkta bir an önce bu zulmün kaldırılması için yetkililere seslendi.

Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir