• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
Peşmergenin yola çıkması çatışmaları şiddetlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar Peşmergenin geçişine saatler kala Mürşitpınar sınır kapısında daha da şiddetlendi.Türkiye’nin Kobani’ye askeri yardım için koridor izni vermesinin ardından Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlı Peşmerge güçlerinin Kobani’ye geçişi beklenirken Kobani’de IŞİD ileYPG güçleri arasındaki çatışmalar da yoğunlaştı.

Peşmergenin geçme ihtimali bulunan Mürşitpınar sınır kapısında yoğunlaşan çatışmalarda IŞİD, peşmergenin geçişini engellemek için sınır kapısına saldırırken Peşmergeyi bekleyen YPG ise Mürşitpınar sınır kapısını kaybetmemeye çalışıyor.

IŞİD, YPG için özellikle yaralıların hastaneye kaldırılması yönünden çok önemli olan Mürşitpınar sınır kapısını ele geçirmek için günlerdir söz konusu bölgeye havan toplarıyla saldırıyor. Özellikle Peşmergenin geçişinin Mürşitpınar sınır kapısından geçmesinin gündeme gelmesi IŞİD’in saldırılarını daha da arttırdı. IŞİD’in sabahın erken saatlerinden itibaren havan toplarıyla sınır kapısı bölgesine saldırması şiddetli çatışmalara neden oldu.

Elinde bulundurduğu Kobani kentinin üç cepheden IŞİD tarafından kuşatılan YPG ise kendisi için stratejik bir öneme sahip tek kullanılabildiği Mürşitpınar sınır kapısını terk etmemek için günlerdir IŞİD’in havan toplu saldırılarına karşı direniyor. Elinde ağır silah bulunmayan YPG ise sınır kapısı bölgesine bombalı araçlarla saldıran IŞİD’e karşılık vermeye çalışıyor.

Sınır kapısına düşen havan toplarının ardından oluşan beyaz toz bulutunu Suruç ilçesinde görmek mümkün. Kentin üzerinde uçuşları yapan koalisyon uçakları herhangi bir noktayı bombalamadığı görüldü.

Dün gece havayoluyla bazı Peşmergeler Şanlıurfa üzerinden sınıra yakın Suruç ilçesine geçerken karayoluyla Kobani’ye geçmesi beklenen askeri mühimmat taşıyan araçların Şanlıurfa’ya gelmesi bekleniyor. Kobani`ye geçmesi beklenen Peşmerge sınırda bekleyen halkta heyecan uyandırırken, Peşmergenin çatışmalardaki dengeleri değiştireceği tahmin ediliyor.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir