• DOLAR 34.091
  • EURO 38.12
  • ALTIN 2847.2
  • ...
Zana, Tuğluk ve Aydoğan`a Dava!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan üç ayrı iddianame, Özel Yetkili 7. Ağır Ceza Mahkemesi`nce kabul edildi.

BDP Diyarbakır milletvekili Leyla Zana ile ilgili hazırlanan iddianamede, Zana`nın 5 ayrı suça karıştığı belirtildi.

Zana`nın, ölü ele geçirilen PKKlilerin cenaze törenlerine katıldığı, seçim çalışmaları yürüttüğü Bismil ve Hazro ilçelerine bağlı köylerde yaptığı konuşmalarda ise ``terör örgütünün`` propagandasını yaptığı kaydedilen iddianamede, Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda gerçekleştirilen mitingdeki konuşmasında da suç unsuru tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, sanık Leyla Zana hakkında 4 kez ``terör örgütünün propagandasını yapmak``, 2 kez ``2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu``na muhalefet etmek ve 2 kez de``örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek`` suçlarından toplam 45 yıla kadar hapis cezası istendi.

BDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan hakkında hazırlanan iddianamede ise Aydoğan`ın katıldığı 4 ayrı etkinlikte, suç işlediği iddia edildi.

Aydoğan`ın 13-14 Mayıs 2011 tarihinde Uludere`deki çatışmada ölü ele geçirilen 12 pkkli için Diyarbakır`da düzenlenen yasadışı yürüyüşe katılarak, örgüt mensupları için saygı duruşunda bulunduğu bildirilen iddianamede, sanığın ayrıca Tunceli`nin Pülümür ilçesinde ölü ele geçirilen 7 örgüt üyesinden 4`ü için düzenlenen cenaze törenine de katıldığı kaydedildi.

Sanık Aydoğan`ın MEYA-Der`in 18 Mayıs 2011 günü 1982 yılında cezaevinde kendisini yakan 4 örgüt üyesi ile Uludere`de 12 pkklinin ölü ele geçirildiği operasyonları protesto etmek amacıyla organize ettiği yürüyüşe katıldığı belirtilen iddianamede, sanığın ayrıca 20 Nisan 2011 tarihinde Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesindeki çatışmada ölen örgüt mensubu için düzenlenen cenaze törenine katılarak, suç işlediği ileri sürüldü.

Sanık Aydoğan`ın da, 4 kez ``terör örgütünün propagandasını yapmak``, 4 kez ``2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu``na muhalefet etmek ve 4 kez de ``örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek`` suçlarından toplam 72 yıla kadar hapsi talep edildi.

Van Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk için hazırladığı iddianamede ise sanığın Hatay`ın Hassa ilçesinde 6 Nisan 2011 günü çıkan çatışmada ölü ele geçirilen örgüt üyesi için Ergani`de gerçekleştirilen cenaze törenine katıldığı belirtildi.

Sanık Tuğluk`un, 5 Mayıs 2011 günü düzenlediği toplantı ile 8 Mart 2011`de İstasyon Meydanı`nda gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşma ve 11 Eylül 2011`de bazı basın organlarında yer alan açıklamalarında suç unsuru tespit edildiğine yer verilen iddianamede, sanığın ayrıca  PKK üyesi 4 kişi için Diyarbakır`da düzenlenen cenaze törenine de katıldığı ifade edildi.

Sanık Tuğluk için de 4 kez ``terör örgütünün propagandasını yapmak``, bir kez 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu`na muhalefet etmek ve bir kez de ``örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek`` suçlarından 33 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde 7. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başlanacak.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir