• DOLAR 34.087
  • EURO 38.057
  • ALTIN 2833.394
  • ...
Din görevlisi etrafına ışık saçmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ kapsamında Ankara’da ‘Cami Görevlileri Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Çalıştaya Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasında ülke çapında yaklaşık 100 bin din görevlisinin görev yaptığını söyleyen Başkan Görmez, her din görevlisinin etrafına ışık saçan bir fener olması gerektiğini belirterek, bunun başarılması halinde Türkiye’de manevi sorunların biteceğini söyledi. Türkiye’de sorunların bitmesinin İslam dünyasında da bitmesi anlamına geleceğini ifade eden Başkan Görmez, bunun da sonuçta tüm insanlığı huzur ve saadete götüreceğini bildirdi.

Toplumun manevi hayatını ayağa kaldırmakla görevli bir kitlenin kendi manevi hayatını ve eğitimini ihmal etmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Görmez, aksi takdirde başarının mümkün olamayacağını vurguladı.
Yılda bir kez düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarının yeterli olmadığını da bildiren Başkan Görmez , “Hizmet içi eğitimler bizleri yenileyen bir süreç olmak zorundadır. Bu eğitimlerde kendi kalbimizi, kendi nefsimizi unutuyoruz. Hizmet içi eğitimlerde edindiğimiz bilgi ve birikimi sürekli canlı tutabilmemiz için neler yapılabileceğini değerlendirmeli ve her caminin etrafını ders halkalarına dönüştürmek için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz” dedi.

Camiler Haftasının daha önceki yıllarda işlevsiz bir meslek haftası gibi kutlandığını hatırlatan Başkan Görmez, bu yıl tıpkı Kutlu Doğum haftasında olduğu gibi bu haftanın da Diyanet hizmetlerini geliştirme noktasında daha etkin kutlandığını anlattı.
Çalıştaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. H. Kamil Yılmaz’ın yanı sıra Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Doğan ve Türkiye genelinden 40 din görevlisi katıldı.

Dünya Bülteni 

Bu haberler de ilginizi çekebilir