• DOLAR 34.092
  • EURO 38.093
  • ALTIN 2834.938
  • ...
Şırnak Üniversitesi 2011-2012Eğitim-Öğretim Yılına Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesi 2011-2012Eğitim Öğretim yılına bin 800 öğrenci ile girdi. Yeni Eğitim-Öğretim yılı için Şırnak Üniversitesi, Şırnak Şehri Nuh Otel`inin Konferans Salonunda bir tören düzenledi. Otelde düzenlenen açılış törenine Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Vali eşi Dr. Ruhan Özkan, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, sivil toplum kuruşların temsilcileri, üniversitenin dekanları, işadamları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Ali Akmaz, programa katılan herkese teşekkür etti.

Şırnak üniversitesinin kendi içinde bir aile olduğunu söyleyen Rektör Akmaz, "Bu ailenin içinde Beşiktaşlısı olur, Fenerbahçelisi olur ama her ayrıcalıklar aile içinde halledilir. Bu açılış programından sonra sloganımıza şunu da katalım; Şırnak bir ailedir diyelim." dedi.

Şırnak Üniversitesi İçin Herkes Seferber olması Gerekir
Vali Vahdettin Özkan ise, Şırnak Üniversitesi için herkesin kendi imkânlarını seferber etmesi gerektiğini söyledi.

Şırnak Üniversitesinin yeni kurulum aşamasında olduğunu belirten Vali Özkan, "Üniversitenin Şırnak coğrafyasında öteden beri gelen ilim, irfan, buluşlar ve oluşan beşeri potansiyelin hem bölge ile hem dünya ile paylaşılması yönündeki tarihi misyonumuzu çağrıştıran ve bunun üzerine konmuş olan tozun, izin silinmesi için bir vesile olması temennisini paylaşmak istiyorum. Devletin, bakanlıkların bilime, eğitime, teknolojiye, özellikle üniversitelerde çok eskiye göre bir pay ayrıldığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Eğitime marifete aşık insanlar olarak bunun en somut örneği 81 ilde üniversitelerin açılmasıdır. Bu sadece üniversite yönetimine, özellikle üniversitenin kurulum aşamasında yeni gelen personel akademik dersine bilimsel anlamda ona yoğunlaşır. Onun dışında arsanın teminatında binaların yapılmasında diğer imkânlarına bütün herkesin seferber olması gerekir. Her Şırnaklıya düşen bir sorumluluk var burada. Her vatandaşımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, bütün kamu kuruluşlarına bir sorumluluk düşmektedir" diye konuştu.

Şırnak Üniversitesinin, 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında 2011 yılı akademik performansa dayalı başarı sıralamasında 9. oldu. Bununla beraber 125 üniversite arasında genel puan sıralamasında ise 70. sırada yer aldı.
Emcet Yalçın - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir