• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Köy-Der`den Batman`daki köylere gıda yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der), Batman’a bağlı köylerde bulunan fakir ve muhtaç ailelere gıda yardımında bulunmaya devam ediyor.

Yaklaşık 10 gün içerisinde Batman’ın çevre köylerinden 20 köyü dolaşarak 220 muhtaç aileye zeytin yardımı dağıtacaklarını belirten Köy-Der Başkanı Murat Güneş, yaptıkları yardım hakkında İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulundu.

Derneklerinin Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi bir dernek olduğunu hatırlatan Güneş, kültürel ve sosyal faaliyetlerinin yanında yardım faaliyetlerinde de bulunduklarını söyledi. Yardımlarının köylere yönelik olduğunu anımsatan Güneş, yaklaşık 5 yıldır bu hizmeti yaptıklarını belirtti.

Hizmetlerinin tüm olumsuzluk ve engellemelere rağmen sürdüğünü ve süreceğini vurgulayan Güneş, “Fakat Kurban bayramında PKK/HDP yandaşlarının yaptıkları vandallık ve bozgunculuk nedeniyle bu yardım faaliyetlerimizi yapamadık. Bundan dolayı Müslüman halkımızın hoşgörüsüne sığınıyoruz. Fakat şuanda köydeki fakir ve muhtaç kardeşlerimize imkânımız dâhilinde zeytin dağıtıyoruz. Bu yardımlarımızı yaklaşık 20 köyde, 220 muhtaç aileye 10 gün içerinde ulaştırmayı planlamaktayız.” dedi.

“Yardımlarımız fikri ve düşünceye bakılmadan yapılmaktadır”

Yaptıkları yardım faaliyetlerinin kesinlikle İslami ahlak ve edep içerisinde ve muhtaçlık durumu göz önünde bulundurularak yapıldığını ifade eden Güneş, daha sonra, “Yardımlarımız fikri ve düşünceye bakılmadan yapılmaktadır. Aldığımız bazı duyumlarda kendi fikir ve düşüncemizdeki ailelere yardım dağıttığımız söylenmektedir. Bu tür duyumlar kesinlikle yalan olup hiçbir gerçeği yansıtmamaktadır. Yardım dağıttığımız ailelerin hepsi bu tür duyumların yalan olduğuna şahittirler. Tüm olumsuzluklara rağmen muhtaç kardeşlerimize yardımlarımızı sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Güneş, zeytin dağıtımından sonra kışlık elbise ve muhtaç öğrencilere kırtasiye yardımında da bulunacaklarını sözlerine ekledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir