• DOLAR 34.07
  • EURO 38.105
  • ALTIN 2833.84
  • ...
Türkiye`de Böyle Örnek İmamlar da Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzce-Anlatılanların görsel ögelerle desteklenmesi halinde daha etkili olduğuna inanan Gelen, bunun yanı sıra yakındaki Avni Akyol Öğrenci Yurdunda barınan Düzce Üniversitesi (DÜ) öğrencilerini camiye çekebilmek için kablosuz internet ağı oluşturdu.

Öğrenciler, 24 saat kablosuz internet hizmeti verilen camiye sadece namaz vakitlerinde değil, ders çalışmak için de geliyor. Diz üstü bilgisayarları bulunan öğrenciler, 500 metre uzaklıktaki yurttan da internete bağlanabiliyor.

Gelen, görsel anlatımın sözlü anlatımdan daha etkili olduğunu söyledi.

Görsel anlatımın sözel anlatımı desteklediğini ve görsel ögelerin hafızada kaldığını belirten Gelen, ``Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2011 yılını `Kur`an Yılı` ilan etmesinin ardından Kur`an surelerini, kimliklerini, bugüne dair ne anlattıklarını cemaatimizle paylaşmak için görsel ortamı kullanmayı daha yararlı bulduk. Amacımız Kur`anın anlaşılmasını sağlamak`` dedi.

Gelen, kablosuz interneti kurdururken ise gençleri camiye çekebilmek ve camilerin sadece ibadethane olmadığını, birer yaşam alanı olduğunu gösterebilmeyi amaçladığını anlattı.
Modern bir çağda yaşanıldığını belirten Gelen, teknolojinin nimetlerinin bütün camilere yayılması gerektiğini ifade etti.

A.A

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir