• DOLAR 34.114
  • EURO 38.06
  • ALTIN 2866.534
  • ...
`BABAMI RESMİ İNFAZA TABİ TUTUYORLAR`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbraim Toprak / Doğruaber

1998 yılında Hizbullah davasından yakalanan ve 2008’de müebbet hapis cezasına çarptırılan Hamit Çöklü, geçtiğimiz Çarşamba kaldığı Siirt cezaevinde kalp krizi geçirdi. Cezaevinde ilk müdahalesi yapılan Çöklü’nün hayati tehlikesi olmasına rağmen 23 saat boyunca hastaneye götürülmedi. Çöklü’nün durumunun iyiye gitmemesi sonrasında Perşembe sabahı ailesine haber verilerek önce Siirt Devlet Hastanesine oradan da Diyarbakır Tıp Fakültesine sevk edildi. 3 kalp damarı tıkalı olmasına rağmen mahkûmlara bakacak yerleri olmadığını gerekçesiyle Diyarbakır Tıp Fakültesinde ameliyata alınmayın Çöklü, buradan Elazığ araştırma hastanesine sevk edildi.

5 GÜN SONRA AMELİYAT EDEMEYİZ DEDİLER

Diyarbakır’dan Elazığ’a sevk edilen Çöklü Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Damarları tıkalı olması nedeniyle doktorlar acil ameliyat olması gerektiği söyledi. Bütün tahliller ve hazırlıklar yapıldıktan 5 gün sonra ameliyat günü doktorlar Çöklü’nün ailesine teknik imkânlar yetersizliği nedeniyle ameliyata alamayacaklarını söyledi. Duruma tepki gösteren Hamit Çöklü’nün oğlu Fethullah Çöklü, babasının her an kalp krizi riski taşıdığını ve ameliyat olmazsa ölebileceğini söyledi. Babasının 8 gündür hastane hastane gezdirildiğini belirten Fethullah Çöklü, babasının resmi bir infaza tabi tutulduğunu belirtti.

BABAMA İLAÇ VERMİŞ OLABİLİRLER

Ameliyattan vazgeçen doktorla konuştuklarını ifade eden Fethullah Çöklü, doktorun ürkek bir ses tonuyla, “Ben vicdanlı bir insanım. Babanız için yapabileceğin en iyi şey onun sevkini çıkarmatı” diyerek ameliyattan vazgeçme sebebinin teknik yetersizlik değil bir yerlerden gelen bir emir doğrultusunda olduğunu düşündüklerini vurguladı.

Babasıyla dosya ortağı olan Musa Özer adlı arkadaşının da cezaevinde kalp krizinden vefat ettiğini söyleyen Fethullah Çöklü, babasına da cezaevinde farklı ilaçlar verilmiş olabileceğinden şüphelendiklerini anlattı.

AMELİYAT EDİLMEDİ YİNE SEVK EDİLDİ

Elazığ’da kalp ameliyatı yapılmayan Hamit Çöklü, buradan da Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildi.

BU ANLAŞILMAZ OLAY ANLAŞILSIN

Bu durumun insan haklarına aykırı olduğunu, babasına bir şey olması halinde yetkili mercilere suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Çöklü, yetkilileri bu anlaşılmaz olayı araştırmaya çağırdı. “Sanki birileri babamın ölmesini istiyor” diyen Çöklü, “Babam birkaç gün daha ameliyata alınmazsa ölecek, bunun vebalini de kimse kaldıramaz” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir