• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Yaşananlar milletin uyanmasına vesile olmuştur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - HDP`nin sokağa inme çağrısının ardından yaşanan olay ve saldırıları değerlendiren Şırnak Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar, "Bu yaşananlar milletimizin gerçeği görmesine vesile olmuştur." dedi.

HDP/PKK yandaşlarının tahrikleri sonucunda mütedeyyin insanlara yönelik linç olaylarının, vahşi cinayetlerin işlendiğini vurgulayan Tatar, 6 Ekim`de Diyarbakır’da kurban eti dağıtımında olan gençlerin tarihte görülmemiş bir vahşetle katledildiğini söyledi.

Olaylarda kimi insanların sakalından dolayı, kiminin eşinin başörtüsünden dolayı katledildiklerini ifade eden Tatar, kiminin de Kur’an kursunu ve medresesini muhafaza ederken, yakılmasına engel olmaya çalışırken katledildiğini ifade etti.
Bunların daha önce planlanmış programlanmış olaylar olduğuna dikkat çeken Tatar, "Binada katledilen 4 genç düşünün kapı kapalı, üst kattan özel eğitim almış olmalı ki, alt kata iple iniyor, belinde iki silahı var. Yani bu gelişigüzel sıradan bir olaylar değildir. Demek ki daha önce hazırlığı, provası yapılmış hedef kitle belirlenmiş." ifadelerini kullandı.T

atar, gelen çağrı üzerine PKK/HDP yandaşlarının, camileri, okulları, Kur’an kurslarını, hastaneleri, yetimhaneleri, kan nakil araçlarını, iş merkezlerini, alışveriş merkezlerini yine sivillere ait araçları, kamu binalarını ve önlerine ne geçerse yakıp yıktığını söyledi.

Büstlerin yakılmasını kınadılar, halka yönelik saldırıları ise görmediler
HDP yetkililerin bu olayların ardındaki söylemlerini milleti kandırmaktan öteye bir anlam taşımadığını belirten Tatar, şunları söyledi: "HDP heyeti kalkıp ‘biz bunu istememiştik, aslında bizim sokağa çağırdığımız kitle bunu yapmadı’ diyerek milletin gözünün içine baka baka yalan söyleme cüretinde bulundular. Bugüne kadar yaptıkları ile ilgili herhangi bir kınama olmadı, sadece büst ve bayraklara yönelik saldırıları kınayıp lanetlediler. Onun dışında onlarca insanın ölmesi, yüzlercesinin yaralanması, on binlercesinin mağdur olmasını tek kelimeyle kınamadılar, tam tersine sahiplenmeye çalıştılar."

HDP yetkililerinin, her yer Kobani olacak yönündeki sözlerini hatırlatan Tatar, "Peki Kobani’de ne var? Kobani’de zulüm var, Kobani’de katliam var, ölüm var, yıkım var. Her yer Kobani olsun demek, her yer Kobani gibi yakılsın, yıkılsın talan edilsin demek. Tabanları bunu bu şekilde anladı ve gerekeni yaptı ve her yeri Kobani’ye çevirdiler. HDP`lilerin kalkıp, bunu yapın demedik demeleri samimiyetsizliktir kaba tabirle yalandır. Halkımız artık inanmayacak onlara çünkü kendileri böyle olmasını istemişti.

Van’dan İstanbul’a kadar nerede bir İslami dernek varsa, nerede bir hayır kurumu Kur’an kursu, dershane, yurt varsa, halkın yararına bir kurum kuruluş varsa hedefteydi ve o hedef doğrultusunda da tahrip edildi yakıldı. Onların gerçek yüzünü ne olduğu ortaya çıktı bunu da halkımız kendi gözleriyle gördü." ifadelerini kullandı.

Son günlerdeki eylemler ve Kobani`de ölen YPG’liler bahanesiyle bir hafta kepenklerin kapatıldığını dile getiren Tatar, işsizliğin en çok yaşandığı Şırnak’ta bu durum esnafı daha çok mağdur ettiğini sözlerine ekledi.


 

Bu olayların yaşanmasını istemediklerinin altını çizen Tatar, bölgede halkla birlikte huzurlu bir yaşam istediklerini, işveren ve esnafıyla tüm insanların refahının yüksek olmasını arzuladıklarını belirtti.

Tatar son olarak, "IŞİD’in saldırılarını bahane edip IŞİD’ten daha zalimane IŞİD`e rahmet okutacak şekilde insanları katletmek, özellikle kurban eti dağıtımından dönen masum gençleri öldürmek hiç kimseye yarar sağlamayacaktır. Bu vesile ile başta HDP ve uzantılarına diyoruz ki, artık yeter! Halkın içine bu kadar fitne soktunuz, halkı bu kadar mağdur ettiniz, halkı bu kadar yalnızlaştırdınız, halkı adeta batıya çalışmaya mecbur ettiniz yeter artık. Eğer halkınızı seviyorsanız, eğer halkınızla beraberseniz o zaman halkın refahı, mutluluğu, birliği için elbirliği ile çalışalım bu halkı mutlu edelim bu halkın refah seviyesi yükselsin. Bu halkın okulları hastaneleri yakılmasın, yolları tahrip edilmesin, bu halkın varlıkları heder edilmesin." diye konuştu.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir