• DOLAR 34.264
  • EURO 37.392
  • ALTIN 2916.701
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 11 Ekim Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Mezopotamya Gazetesi; `Küçük İbrahim`den Örnek Davranış`
Mardin`in Midyat ilçesinde kumbarasında topladığı 125 TL para ile yardım derneğin yolunu tutan beş yaşındaki İbrahim Ethem Kaya büyüklerin gıpta edeceği davranışta bulundu.

`Batman`da Trafik Kazası: 1`i Polis 6 Yaralı`
Batman-Hasankeyf yolunda hatalı solama sonucu trafik kazası meydana geldi. Kazada, biri polis 6 kişi yaralandı. Batman yönünden Hasankeyf`e doğru seyir halindeki 72 DL 300 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 34 TC 7185 plakalı otomobilin hatalı solama yapması sonucu araçlar kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle 72 DL 300 plakalı otomobil Hasankeyf önünden gelen 72 AH 257 plakalı minibüse ile de çarpıştı. Kaza sonrası araçlar yoldan çıkarken, 6 kişi yaralandı.

Medya Gazetesi; `Hasankeyf Yolu Sidar`a Mezar Oldu`

Batman-Hasankeyf yolu, dün de can aldı. Sık sık görünmez kazaların yaşandığı Batman-Hasankeyf karayolunda dün de iki özel otonun kafa kafaya çarpışması sonucu 23 yaşlarındaki bir bayan yaşamını yitirdi.
`Tasarruflu Su Eğitimi`
GAP İdaresi tarafından düzenlenen `Suyun Etkin ve Verimli Kullanılması` projesi kapsamında düzenlenen seminerde kamu kurum yöneticilerine detaylı bilgiler verildi.

Doğuş Gazetesi; `Feci Kaza: 1 Ölü 4 Yaralı`
Batman`da iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Yaralılar Bölge Hastanesine kaldırıldılar.

`Öğrenciler Kışı Sıcak Geçirecek`

Batman Ticaret Borsası (BTB) tarafından şehir merkezinde bulunan ilköğretim okullarına yönelik mont yardımı yapıldı. 701 öğrenciyi kapsayan yardım kapsamında okul idareleri tarafından tespit edilen öğrencilere kışlık mont hediye edildi.
Pusula Gazetesi; `Hasankeyf Yolunda Feci Kaza 1Ölü, 5 Yaralı`
Batman Hasankeyf yolunda yaşanan zincirleme kazada 2 otomobil ve bir kamyonet çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile araçlar hurdaya dönerken araçları içinde kalan yaralıları çıkarmak için vatandaşlar seferber oldu. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 2`si ağır toplam 5 kişi yaralandı.
"Su, Beni Kurtarın Diyor"
Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (Gap İdaresi), Gap Eylem Planı kapsamında Batman`da "Suyun Etkin ve Verimli Kullanım Projesi"ni tanıttı
Batman Barış Gazetesi: `Hasankeyf Yolu Kana Bulandı`
Batman-Hasankeyf yolunda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı.
`Evde Üretilen Sirkeye Büyük İlgi`
Siirt`in meşhur Hacıbaba sirke ruhu, Batman`da 15 yıldır el değmeden Süleyman Bozan adlı işletmeci tarafından üretiliyor.
Batman Umut Gazetesi: `Çevreciler "Çukur Araştırılmalı"`
Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, Batman`ın üç boyutlu yer altı görüntüsünün çekilmesi gerektiğini belirtti. Argünağa yaptığı yazılı açıklamada, kentte korku ve paniğe neden olan çukuru, yerinde gözlemlediklerini ve uzmanlardan konuyla ilgili gerekli bilgiyi aldıklarını belirtti.
Batman Postası Gazetesi; `Kafa Kafaya Çarpıştılar!`
Batman-Hasankeyf karayolunda meydana gelen kazada 3 araba kafa kafaya çarpıştı. Paramparça olan araçlarda bulunan 1 kadın yaşamını yitirirken 5 kişi yaralandı. Kazaya karışan kamyonet şoförünün ise burnu bile kanamadı.
Batman Gazetesi; `Suyun Önemi Anlatıldı`
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, GAP Eylem Planı kapsamında olan, "Suyun Etkin ve Verimli Kullanım Projesi" kapsamında suyun önemine değinildi. Otel Zeki`de düzenlenen toplantıya Kamu kuruluşları, üniversite öğretim görevlileri ve üniversite öğrencileri katıldı.
Çağdaş Gazetesi; "Batman`ın Üçboyutlu Yer Altı Röntgeni Çekilmeli"
Batman Çağdaş`ın önceki gün gündeme getirdiği `çukur değil, fay hattı` haberi kentte gündem oluştururken Batman Çevre Gönüllüleri Derneği de harekete geçti. Dernek Başkanı Hasan Argünağa, "Kentin üç boyutlu yer altı görüntüsü-röntgeni çekilmelidir. Başta TPAO olmak üzere diğer kuruluşların desteği istenmelidir" dedi.
Veysi Rüzgâr-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir