• DOLAR 34.271
  • EURO 37.427
  • ALTIN 2917.338
  • ...
Okul Öncesinde Ücretli Öğretmen Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- "14/10/2009 tarih, B,08.0.OOG,0.07.02.02-020/ 2975 sayılı ve "Ücretli öğretmen görevlendirilmesi" konulu resmi yazıda anasınıflarında sınıf öğretmenliği ve diğer branş mezunlarının 60 saatlik seminer alması kaydı ile görevlendirileceğine" dair ibare bulunduğunu belirten Tezer, Okul öncesi eğitim formatının diğer eğitim formatlarından farklı ve ayrı bir pedagojik yetkinlik gerektirdiğini söyledi.

"Bu Uygulama Eğitim Niteliğini Düşürür"
Söz konusu lisansa sahip olabilmek için eğitim fakültesinde 4 yıl okul öncesi öğretmenliği bölümünün okunması gerektiğine dikkat çeken Tezer, Aksi halde okul öncesi öğretmenliği mezunu olmayan eğitimcilerin anasınıflarında görevlendirilmesinin okul öncesi eğitimde niteliği düşüreceğini ve öğretmenlik mesleğinin toplumdaki değerini de zedeleyeceğini kaydetti.

Farklı branş mezunu eğitimcilerin 60 saatlik seminerler ile gerekli okul öncesi eğitim öğretmenliği donanımına sahip olamayacağını ifade eden Tezer, " 60 saatlik seminerler ile sınıf öğretmenlerinin okul öncesi öğretmeni olamayacağı gibi farklı branştaki öğretmenlerinin de okul öncesi eğitimde; eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılmaları bu çağdaki çocukların sosyal, psikolojik, zihinsel, kişilik gelişimini ve hatta tüm yaşamını olumsuz etkileyeceği uzmanlarca ön görülmüştür. Hal böyleyken geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın uzman olmayan ellerde eğitim alması, onların, bilgi, beceri ve tutumlarını olumsuz yönde etkilediği gibi etkilemeye devam edeceği aşikârdır."dedi. Tezer, ayrıca okul öncesi eğitim alan velilerin ilgili eğitimi kurumundan konuyla ilgili bilgi almalarını tavsiye etti.
Ali Yıldırım-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir