• DOLAR 34.263
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2929.342
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 11 Ekim 2011 Salı günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Açık sigara satışı aileleri tedirgin ediyor
Bingöl`de özellikle okul önlerinde bulunan büfe ve bakkallarda açık sigara satışı öğrenci ailelerini tedirgin ediyor.

Bingöl Olay Gazetesi: İtfaiye`den öğrencilere yangın tatbikatı
Bingöl Belediyesi`ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Turgut Özal İlköğretim Okulu`nda yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yangın tatbikatı yaptı. Tatbikatta öğrencilere yangında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

Bingölün Sesi Gazetesi: Otostopçu öğrenciler!
Bingöl-Solhan karayolu üzerinde bulunan köylerde oturan öğrenciler, sabahın erken saatlerinde karayolu üzerine çıkarak, yoldan geçen araçlara otostop çekiyor. Zamanında bir aracı durdurarak Solhan`a giden öğrenciler, o gün için kendini şanslı hissediyor. Uzun süre otostop çekip araç durduramayanlar ise, derslerine saatlerce geç gitmek zorunda kalıyor. Öğrencilerin bu çilesi her gün devam ediyor.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Yüzen adaya gönüllü, vergiye gönülsüz
Tabiat Anıtı ilan edilen Solhan İlçesi`ndeki Yüzen Adalara yaklaşık 20 yıldır gönüllü olarak bekçilik yapan Yusuf Akar, elektrik ve 10 metre karelik bir büfe için yılda yaklaşık bin TL vergi ödüyor.

Bingöl`ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü Göl Mezrasında bulunan Yüzen Adalara yaklaşık 20 yıldır gönüllü olarak bekçilik yapan 65 yaşındaki Yusuf Akar, adaların bulunduğu alana gelen ziyaretçilerin ihtiyacını karşılamak amacıyla 10 metre karelik bir alan üzerinde kurduğu mini büfede bisküvi, kola, meyve suyu, kek gibi ürünler satıyor. Ancak, tabiat anıtı ilan edilen ve daha sonra koruma altına alınan Yüzen Adalara ziyaretçi sayısı azalınca, gönüllü bekçide ayda 50 TL`lik satışı zor yapmaya başladı. Bu durum karşısında büfesi açık olduğu için ve adalar bölgesinde kullanılan elektrik için yılda Bin TL vergi ve tüketim bedeli ödüyor.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Baz istasyonları kamufle ediliyor
Vatandaşların tepkisinden çekinen GSM operatörleri son zamanlarda çeşitli yöntemlerle baz istasyonlarını kamufle ediyor.

Baz istasyonları ``baca, reklam panosu, su deposu, saat kulesi, klima, güneş enerjisi, aydınlatma direği ve tabela görünümünde`` kuruluyor. Bingöl`de Karşıyaka Mahallesi Ahmet Dursun Spor Kompleksi ve Kültür Mahallesi Kültür Cami bahçesinde bulunan kamufle edilmiş baz istasyonları vatandaşları tedirgin ediyor.
Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir