• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kültür Bakanlığı Yaptığı Yanlıştan Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul`da düzenlenen Oktobertfest olarak bilinen `bira festivali`ne sponsor ve destek olmaktan geri adım attı. Bakan Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın isim ve logosunun festivalden çıkarılması talimatını verdi. Bakanlığın ismi ve logosu dün başlayan Oktobertfest 2011`in sponsor listesinden çıkarıldı.

Kültür Bakanlığı`ndan dün yapılan açıklamada şunları kaydedilmişti: "Festivale destek yazısı dışında katkı sağlamadığını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Almanya`nın Ankara Büyükelçiliği, Avusturya ve İsviçre`nin başkonsolosluklarının destek ve katkılarıyla 8-9 Ekim İstanbul`da bir dizi etkinlik düzenleneceği ifade edilerek, tamamıyla sponsor bulmak amacıyla söz konusu etkinliğin Bakanlığımızca desteklendiğine dair bir `destek yazısı` talep edilmiştir. Söz konusu etkinliklerin ülke tanıtımımıza katkı sağlayacağı ve bilhassa Almanca konuşulan ülkelerden İstanbul`a yönelik turist akımını artıracağı düşüncesiyle `destek yazısı` talebi olumlu karşılanmıştır. Bunun dışında söz konusu etkinliğe Bakanlığımızca doğrudan ya da dolaylı şekilde herhangi bir maddi katkıda bulunulmamıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Sponsorluğu böyle duyurmuşlardı

Oktoberfest İstanbul festivalinin resmi tanıtım sitesi olan oktoberfestistanbul.com adresinde bakanlığın sponsor olduğu şöyle belirtiliyor: "...Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın destekleriyle gerçekleştirilecek Oktoberfest İstanbul etkinliğiyle; farklı ülkelerden, farklı kültürlerden binlerce insanı benzersiz bir atmosferde ağırlayarak eğlenceli bir sosyokültürel paylaşım ortamı oluşturmayı amaçlıyoruz."

Milli Gazete


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir