• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
Diyanet bölge sorununu masaya yatırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle özelikle bölgede ortaya çıkan sorunları ve çözüm önerisi için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından toplantı yapıldı. Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan toplantı, Haliliye Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altınok’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda selamlama konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, valilik olarak ilin asayiş ve güvenliğinden sorumlu olduklarını, en önemli yardımcılarının emniyet güçlerinden sonra Diyanet camiasının geldiğini söyledi.  Küçük, bu ülkedeki huzurun, asayişin, insanların birbirlerine merhametle bakmasının, yardım severlikle bakmasının en önemli unsurlarından bir tanesinin diyanet camiası olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin son günlerde zorlu günlerden geçtiğini ifade eden Vali Küçük, “Bu zor anımızda bile en büyük desteği yine Diyanet camiasından görüyoruz. Çünkü şu anda ilimizde 400 bine yakın Suriyeli misafir var. Bunlar zorunlu nedenlerden dolayı bu ülkeye göçtüler. Hem maddi hem de manevi bakımdan perişan haldeler. Bunlar sadece mallarını değil düzenlerini de kaybettiler, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Onlara yol gösterici lazım.  Biz elbette gıdalarını temin ediyoruz ama sosyal düzen konusunda Diyanet camiası ve hocalarımızdan büyük destek görüyoruz” dedi.

Tarihte İslam coğrafyasının birçok yıkım ve tahribatlara uğradığını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise,  böyle durumlarda herkesin gerekli yardımları yapması gerektiğini söyledi.  (Sedat Kuşulay/Mustafa  Gül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir