• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Hakkâri`de 7 Günlük Operasyonun Bilançosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Hakkâri`nin Kavaklı, Yoncalı, Armutlu, Çeltik ve Beytüşşebap doğusu bölgesinde yedi gündür icra edilen ve "Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar" adıyla başlatılan operasyon bugün son buldu.

2 PKK Mensubunun Cesedi Bulundu!
7 gündür kesintisiz devam eden operasyonlara dair yazılı açıklama yapan Hakkari Valiliği; "PKK terör örgütünün kış hazırlıklarını boşa çıkarmak, halkımızın huzuru ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, Hakkâri ili Kavaklı, Yoncalı, Armutlu, Çeltik ve Beytüşşebap doğusu bölgesinde yedi gün süre ile Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar operasyonu icra edilmiştir. İcra edilen operasyon ile bu bölgede bulunan terörist gruplar etkisiz hale getirilirken, arazi araması sırasında Armutlu köyü kırsalında iki terörist cesedi bulunmuş, olayla ilgili adli işlemler başlatılmıştır" denildi.

"Tonlarca Malzeme Ele Geçirildi!"
PKK mensuplarının kullandığı sığınak, mağara ve mevzilerin tahrip edildiği belirtilen açıklamada; kaçıp terk ederek bıraktıkları ağır silahlar ve mühimmat ele geçirilmiş ve yerinde imha edilmiştir. Bu operasyonda, yüzlerce çeşit, tonlarca malzeme ele geçirilmiştir" denildi.

Ele geçen Mühimmat ve Malzemeler!
Açıklamanın sonunda 7 günlük operasyon sonunda ele geçirilen mühimmat ve malzemelerden bazılarının; DOÇKA uçaksavar silahı ve bol miktarda mermisi, RPG-7 roketatar mühimmatları, AK-47 Kaleşnikof ile KANNAS keskin nişancı silahlarına ait şarjörler ve mermileri, gece görüş dürbünü dâhil olmak üzere muhtelif dürbünler, mayın ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan kablo, pil, fünye ve patlayıcı madde, Jeneratör, bol miktarda ayakkabı, elbise, askeri elbise, battaniye, tüp, çadır, tıbbi malzeme ve tonlarca yiyecekten oluşan yaşam gereçleri olduğu açıklandı.

Fırat İnan - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir