• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
PKK Kürt Halkını Zerdüşt Olmaya Zorluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Lice ilçesine bağlı Darakol (Kıyıköy) Köyünü basan bir grup PKK mensubunun, köylüleri toplayarak örgüt propagandası yaptıkları ve köylüleri Zerdüşt olmaya zorladıkları iddia edildi. Köylüleri tehdit eden PKK mensupları, köylülerden Zerdüşt olmamaları durumunda köyü terk etmelerini istedi.

İsmini vermek istemeyen köylünün iddiasına göre dört gün önce Diyarbakır`a bağlı Lice ilçesinin Darakol Köyünü basan PKK mensupları mütedeyyin aileleri köy meydanına toplayıp PKK propagandası yaptı. Daha sonra, aileleri tehdit eden PKK`liler; "Ya Zerdüşt olursunuz ya da Köyü terk edeceksiniz. Çünkü sizler Kürtlerin dinine tabi olmuyorsunuz" dediler.

Siz Bu Bölgede olmazsanız Kürtler Zerdüşt Olurlar
PKK mensuplarına itiraz eden köylüler, "Zaten biz Müslüman`ız Kürtlerin bir tek dini vardır o da İslam`dır demeleri üzerine, PKK`li olduğu iddia edilen şahıslar, "Siz Zerdüşt`ü tanıyor musunuz? Şayet onu tanımıyorsanız tanıyacaksınız. Eğer onu tanımamışsanız kendinizi de tanımamışsınız. Siz bu bölgede olmazsanız Kürtler zamanla Zerdüştlüğü kabul edecekler" dedi.

Köylülerden 75 yaşlarındaki yaşlı bir şahıs da PKK mensuplarına, "Sadece ben ve köy halkı değil bütün Kürtler Müslüman`dır ve Zerdüştlüğü kabul etmez açık söyleyin de bütün köy halkı duysun sizin ne dediğinizi " diyerek itiraz edince, gurubun elebaşı oluğu iddia edilen şahıs, yaşlı adamın bağlanmasını istedi. Fakat köylülerin itirazı ve çıkan arbedenin ardından yaşlı adamı bırakarak, mütedeyyin ailelere hitaben "Ya Zerdüşt olacaksınız ya da köyü terk edeceksiniz, size dört gün müddet veriyoruz" tehdidiyle köyü terk ettiler.

Öte yandan tehdit edilenlerin, Mustazaf Der`e yakınlığıyla bilinen köylülerden oldukları öğrenildi.

Osman İçli - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir