• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
Elazığ’da İslami STK’lar HDPKK Vahşetini Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Ab-ı Hayat Vakfı, Bilge Der, Eğitim-Bir-Sen, Elazığ İHH, Elim-Der, Furkan Vakfı, İmam Hüseyin Derneği, Kalem-Der ve İhya-Der düzenledikleri ortak basın bildirisinde son günlerde yaşanan vahşi katliamların müsebbibi olan PKK/HDP lanetlenerek kınandı.

Elazığ’da 9 sivil toplum kuruluşunun hazırladığı Elazığ İHH Şube Başkanı Metin Kılıç’ın okuduğu basın bildirisinde PKK/HDP’nin bölgede Müslümanları hedef aldığına dikkat çekerek karanlık odakların bu durumdan nemalandığını söyledi.

Basın açıklaması, “Hepimiz biriz Yasin Börüyüz”  “Zulme karşı hepimiz biriz” Sloganları ve tekbirler eşliğinde devam etti.

“Kirli senaryo birtakım perdenin yırtılmasını sağladı”

Barışa ve kardeşliğe karşı mücadele eden herkesin kaybetmeye mahkûm olduğunun altını çizen Kılıç, “Ülkemiz yeni bir kaos senaryosunu daha geride bıraktı. Kırk cana ve milyarlarca zarara mal olan kirli senaryo, birtakım perdenin yırtılmasını sağladı. Emperyalist güçlerin menfaat çatışmalarının ananesi olan Ortadoğu coğrafyasında yine bu ellerin tuttuğu satılık kalemlerle oluk oluk Müslüman kanının aktırıldığı, şehirlerin yıkıldığı, namusların kirletildiği milyonlarca mazlumun muhacir duruma düşürüldü.” Dedi.

“ Dindar insanlar, İslami STK’lar, Kur’an kursları ve camiler özellikle hedef seçilmiştir”

Türkiye halkı ve aklıselim tüm Müslümanların IŞİD’in ortaya koyduğu vahşetten beri olduğu vurgusu yapan Kılıç, “ Kobane saldırısı bahanesiyle Türkiye’de başlatılan eylemlerde dindar insanlar, İslami STK’lar, kuran kursları ve camiler özellikle hedef seçilmiştir. Müslüman ve dindar halk Kobane’de vahşeti engellemek için sokaklara dökülen vandalların vahşice saldırısına maruz kalmıştır. Bir insanın sırf sakallı olduğu için kurşunlanması, kurban eti dağıtan gencecik fidanların en vahşi hayvanların bile yapamayacağı şekilde onlarca kez bıçaklanıp, balkondan aşağı atılıp, sopalarla linç edilip, üzerinden araçlarla geçilip sonrada benzin dökülerek yakılmaya çalışılması bu vahşice katliamlar neyle nasıl izah edilebilir. Araçlara, ambulanslara, bankalara, Kur’an kurslarına ve hatta camilere yönelen saldırganlar işgal ordularının bile sergilemediği bir manzara ortaya çıkarmıştır.  Bu öfke hangi kinin eseridir? Yüreklerinde bu kini taşıyan yüzü maskeli vandallar hangi karanlık odakların amaçlarının hizmetkârıdırlar? Bütün bu olayların müsebbibi olan ve varlığını hak savunucusu iddiasıyla gerekçelendiren bir siyasi partinin eş genel başkanının, onlarca insanın kanının döküldüğü bir demde yaptığı açıklamada, masum insanların vahşice katledilmesini değil de, bir büstün yakılmasını kınaması ne kadar traji komik ve utanılacak bir durumdur. Oysa binlerce büst bir Yasin Börün’ün tırnağı kadar değere sahip değildir.” Dedi.

“PKK/HDP örgütünün en büyük düşmanı, Kürt halkının yürekten bağlı olduğu İslami değerlerdir”

Kılıç basın açıklamasının devamında, “Bu güne kadar İslam coğrafyasına kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen bu emperyalist güçleri şiddetle kınıyor ve topraklarımızdan def olmalarını istiyoruz. Son olaylarda seçilen hedefler göstermiştir ki Kürt halkının haklarını savunma iddiasıyla ortaya çıkan PKK/HDP örgütünün en büyük düşmanı Kürt halkının yürekten bağlı olduğu İslami değerlerdir.” İfadelerine yer verdi.

Bu değerlere karşı savaşan hiçbir gücün Müslüman Kürt halkının dostu olmadığını açıklamasında dile getiren Kılıç  son olarak, “Kuran kurslarımıza, camilerimize saldıran, masum insanlarımızı vahşice katleden vandalları ve bunlara çanak tutan tüm güçleri lanetliyoruz. Son olayların önünün alınmasında devletin gösterdiği olaylara göz yumma derecesinde güvenlik zafiyeti ölümlerin ve mal kayıplarının artmasına yol açmıştır. Hükümeti yeni hak ihlallerine yol açmayacak şekilde, güvenlik zafiyetini giderecek tedbirler alma, ortaya çıkan güvenlik zafiyetindeki ihmal ve kasıtları soruşturma, bölgenin kaderini halkın değerlerine düşmana terk etmeme konusunda uyarıyoruz.  Kürtlerin kanı dökülerek Kürtlerin haklarının savunulamayacağı artık tüm halkımızın gördüğü ve benimsediği bir gerçektir bilinmelidir ki zulmün karşısında hepimiz biriz hepimiz Yasin Börüyüz. “(Yasin Kavaklı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir