• DOLAR 34.21
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2877.485
  • ...
Adımlar dergisinden HDPKK medyasına yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte o açıklama...

Dergimizin merkezinde, Kurban Bayramı vesilesiyle düzenlemiş olduğumuz Bayramlaşma Toplantısı’nın, son günlerde gerek yazılı ve görsel medyada, gerekse interaktif ortamda yayın yapan çeşitli haber siteleri ve sosyal paylaşım sitelerinde, manipülatif haberlere konu olduğunu görmekteyiz.

Her şeyden önce şu bilinmelidir ki, toplantıdan çok daha önce duyurusunu yapmış olduğumuz Bayramlaşma Toplantısı ve daha önceki-sonraki tüm toplantılarımız halka ve tüm siyasal görüşlerden misafirlere açıktı, bundan sonra da tertip komitesinin belirlediği toplantılar halka açık olmaya devam edecektir.

Bu çerçevede geçtiğimiz Kurban Bayramı toplantımıza, daha önce Mustazaf-Der bünyesinde yer almış saygıdeğer misafirlerimiz ve MHP, BBP, SP gibi siyasi partilere mensup saygıdeğer misafirlerimiz, bireysel olarak katılmışlardır ve gündeme dair meselelere dair sohbetlerinde bireysel düşüncelerini ifade etmişlerdir.

Bazı etnik bölücü haber kaynaklarında, web sitelerinde ve interaktif sosyal paylaşım gruplarında iddia edildiği gibi, ne misafirlerimizin ve ne de bizim, ABD destekli etnik bölücü bir örgütün yağma ve talan eylemlerini bahane ederek, Müslüman Kürt halkına karşı yasadışı bir savaş ittifakı arayışımız yoktur. Bu manipülatif iddialarda bahsedildiği gibi, iç savaş planı yapılmamıştır. Halka ve tüm siyasal görüşten misafirlere açık olan bir Bayramlaşma toplantısında, iddia edildiği gibi bir iç savaş mutabakatının konuşulması, görüşülmesi ve karara bağlanması komik olduğu kadar akıl ve mantığa da ters bir durumdur. Zaten böyle bir hadise de gerçekleşmemiştir.

İddia edilenlerin tam aksine, Orta Doğu’da ve Anadolu’da, ABD ve Batılı işgal ülkelerinin himayesinde organize olarak; Müslüman Türk, Müslüman Kürt ve Müslüman Arap milletlerine saldıranlar, halkın malını helal-haram demeden yağmalayarak evlerine taşıyanlar ve taşıtanlar, iç savaşın ve etnik düşmanlığın ne olduğunu Müslümanlardan çok çok daha iyi bildiklerini ve bu konuda hiçbir ahlaki değer tanımadıklarını, Kobani olayları vesilesiyle şehirleri yağmalamaya tevessül ederek, çok açık bir şekilde göstermişlerdir.

Siyasi bir dergi ve platform olarak, tam da organize edilmiş sokak çeteleri tarafından şehirlerimizin yağmalanmaya kalkışıldığı ve yağmacı bölücü grupların, ABD-NATO işgalcilerinin desteğiyle etnik bir kalkışmaya heves ettiği günlerde düzenlemiş olduğumuz halka açık bir Bayramlaşma Toplantısı’nda, katılımcıların henüz sıcak olan bu hadiseler üzerine görüşlerini bildirmelerinden daha tabii bir şey olamaz. Bu görüşler de, bir savaş ittifakı olarak değerlendirilemez. Bu manipülatif ve çarpıtılmış haberleri yayarak, Anadolu insanı arasında etnik çatışmaları körüklemek isteyenler, ittifak içerisinde oldukları terör devleti ABD ve kuyrukçularıyla olan işbirliklerini izah etmeli ve mesele konuşmaya bu izahtan sonra başlamalıdırlar.

Bunlarla birlikte şunlar da çok iyi bilinmelidir ki, biz vatansız bir siyasi hareket değiliz. Vatanımız üzerinde yaşayan Müslümanların etnik ayrışması ve çatışması üzerine inşa ettiğimiz ne politik ne de askeri bir stratejimiz, taktiğimiz, planlamamız hiçbir zaman olmamıştır. Büyük Doğu Coğrafyası olarak belirttiğimiz, tüm İslam topraklarının ve bu topraklarda yaşayan tüm Müslüman milletlerin, İslam temelli bir fikir sistemi olan İBDA’nın öngördüğü sistem içerisinde; özgür ve bağımsız olarak yaşamasını istemekteyiz.

ABD, NATO ve tüm İslam ve vatan düşmanı işgal devletlerinin bölme, parçalama, yönetme projelerine karşıyız.

Dün, Kürt’e işkence yapılmasına, dışkı yedirilip köyünden sürülmesine karşı durduğumuz gibi, bu gün de mensubu olduğumuz Türk Milleti’nin ve 1500 yıllık kardeşimiz olan Arap Milleti’nin etnik ayrılıkçı ve Batı destekli bir çete tarafından vurulmasına, sırtından hançerlenmesine karşıyız. Karşı durmaya da devam edeceğiz.

Ne Batılı işgal devletleri, ne de Batılı işgal devletlerinin himayesinde etnik çatışma çıkararak milletimize saldıranlar, bu duruşumuzu değiştiremeyecekler.

ABD, NATO ve etnik bölücü BOP gönüllüleri, ne Anadolu ve ne de diğer İslam beldelerinde asla zafer kazanamayacaklar.

Ellerine bulaşmış masum Müslüman kanıyla nutuk çeken etnik ayrılıkçı çetelerin, ellerine bulaşmış Müslüman kanıyla İslam beldelerine saldıran ABD ve uşaklarından farkı yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir