• DOLAR 32.258
  • EURO 35.214
  • ALTIN 2451.601
  • ...
Ceylanpınar'da  'Cami ve Din görevlileri' haftası etkinliklerle kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl ülke genelinde değişik etkinlik ve faaliyetlerle kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”, Ceylanpınar İlçe Müftülüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret, mevlit, konferans gibi bir dizi etkinliklerle kutlandı. Ceylanpınar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kutlama programına, İlçe Müftüsü ve din görevlileri, okul ziyaretleri ile başladı. Ziyaretlerde kutlama ekibi tarafından daire amirleri, halk ve öğrencilere kaynak eserler hediye olarak takdim edildi.

Ceylanpınar İlçe Müftülüğü tarafından hafta içerisinde düzenlenen programlar, “Cami ve Gençlik” konulu konferansla devam etti. Zahiriye Camii Konferans Salonu'nda yapılan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Üsame Anlağan, camilerin bir şehrin kalbi ve cazibe merkezi mesabesinde olduğunu vurgulayarak ortak kullanım alanı olması gereken bu mabetlere ulaşımdaki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Müftü Anlağan, “Allah’ın kendisine ibadet içinde yetişmiş gençleri gölgesi altında gölgelendireceği nebevi davetini alan gençlerin medeniyetimizin ve istikbalimizin imarı ve inşası için camilerimiz ile buluşmaları ve gönül köprüleri kurmaları gerekmektedir. Allah’a yarattıkları arasında en sevimli olanın gençliğinin baharında olup da güzelliğini ve gençliğini Allah yolunda harcayan gençler olduğunu unutmamalıyız.” şeklinde konuştu. Anlağan, “Bu vesileyle genç kardeşlerimizin mescitlerden azami ölçüde istifade etmeleri hususunda gerekli gayreti göstermeli ve bu konuda toplumda bir farkındalık oluşturmalıyız” dedi.

Ceylanpınar Müftülüğü tarafından düzenlenen konferans programı, din görevlilerinin izinde iken Cami görevlerini devam ettiren hayırsever vatandaşlara teşekkür belgelerinin takdimi ve Gazi Cami İmam Hatibi Müslüm Doğanoğlu'nun okuduğu Sela ve Afganlar Mahallesi Camii İmam Hatibi Ahmet Alaca İmam Hatibinin okuduğu Ezanı Şerif ile son buldu.

Davetlilere ‪ ‘‎Cami‬ ve Gençlik’ isimli kitap hediye edildi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir