• DOLAR 34.292
  • EURO 37.529
  • ALTIN 2921.975
  • ...
Kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu`nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Tokat, Sivas, Kayseri, Niğde, Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ve Doğu Anadolu`nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu`nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin`in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin`in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerinde İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzeyinde don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu`nun batısı ile Güneydoğu Anadolu`da kuvvetli (30-60 km/s), Kuzey Ege Kıyıları ile Akdeniz bölgesinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin ilk saatlerde hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/s), Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu, ilk saatlerde Hatay çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde gece saatlerinde don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri ile ilk saatlerde Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu`nun kıyı kesiminin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Sinop çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur yer yer sağanak, Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Rize çevreleri ile Artvin`in kıyı kesiminde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde gece saatlerinde don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli, Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden sonra kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir