• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Küçük İbrahim`den Örnek Davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kendisi küçük ancak davranışı büyük. İbrahim Ethem isimli 5 yaşındaki çocuk, topladığı 125 TL parayı babası A. Kadir Kaya ile beraber Midyat Azim-Der`e götürerek, kendisi gibi küçük Filistinli mağdur çocuklara bağışladı.

Çocuğunun büyükleri kıskandıran davranışından etkilendiğini söyleyen babası A. Kadir Kaya, "Oğlum İbrahim bir süredir sağdan soldan verdiğimiz bozuk paraları kumbarasına atıyor ve kimseyi kumbaraya yaklaştırmıyordu... Kendisine verdiğimiz bozuk paraları topluyor ve onlar hiç harcamıyordu, biz de anne babası olarak meraklanıp soruyorduk bu paraları ne yapacaksın diye. Oğlum bu paraları toplayıp Azim Der`deki abiye götüreceğim ve Filistin`deki kardeşlerime yollayacağım diyordu" dedi.

Dernek yetkililerinin "İstersen Somali`deki aç ve yardıma muhtaç inanlara gönderelim." teklifi üzerine küçük İbrahim Ethem "Hayır ben Filistin`deki kardeşlerime göndereceğim, İsrail onları öldürüyor, onlara zulmediyor... Onları İsrail`in zulmünden kurtarmak için kumbaramdaki paraları onlara göndereceğim" cevabını verdi.
M. Sait Başaran - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir