• DOLAR 34.256
  • EURO 37.649
  • ALTIN 2872.094
  • ...
PKK çetelerinin insanlık dışı saldırıları kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Memur Sen Konfederasyonu tarafından hazırlanan “Kardeşlik TIR`ı” Kobani’deki insanlara yetiştirilmek üzere Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna teslim edildi. Battaniye ve yatak yardım TIR`ı Memur Sen, Eğitim Bir Sen, Enerji Birsen başkanları ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüpoğlu ve Mahmut Kaçar’ın katıldığı törenle içinde Kobani`ye gönderildi.

Yardım TIR`ı gönderiminde, Kobani bahanesiyle sokağa çıkan PKK/HDP yandaşlarının insanlık dışı muameleleri kınandı.

Mazluma yardım eli uzatan ve mazlumun yardımına koşanların taşlandığını ve işyerlerinin yağmalandığını ifade eden Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Kobani`yi bahane ederek sakaklara çıkanların Türkiye’yi bozmak isteyenlerin taşeronu olduklarını söyledi.

Kobani’de yaşanan savaştan kaçanlara yardım amacıyla bölgeye gittiklerinde Kobani`ye yardım bahanesiyle eylem yapanların taşlı saldırılarına maruz kaldıklarını ifade eden Eyüpoğlu, “Başkan yardımcımız, 2 tane bakan Suruç’a gittik konvoylarımız taşlandı. Bu taşlayanlar Kobani’ye iyilik mi yapmak istiyorlar. Aksine Kobani`ye kötülük yapmak isteyenlerdir bunlar. Kobani`ye giren yardımı kesenlerdir.” dedi.

Birçok masum insanın katledildiğini ve işyerlerinin yağmalandığını dile getiren Eyüpoğlu, yapılan saldırıları kınadı.

Memur Sen olarak mazlumun yanında olduklarını belirten Enerji Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, ülkenin dışındaki mazlumlara yardım edildiğini ve yardım edilmeye devam edileceğini söyledi.  (Sedat Kuşulay/Abdulhakim Bulut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir