• DOLAR 34.254
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2877.702
  • ...
ÖSYM'nin yaptığı DHBT sınavı çileye döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yapılan DHBT sınavı, bu yıl ÖSYM tarafında yapıldı. Sınav merkezi için doğuda Van merkez seçilmesi binlerce öğrenciyi mağdur etti.

Van'da sınava girecek olan öğrencilerin kimisi bir gün önceden Van’a gidip otellerde kalırken, kimileri de bugün sabah namazıyla birlikte yola koyuldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren bastıran şiddetli yağışlar, sınava girecek öğrencilere zor anlar yaşattı.

Sınava girecek olan kimi öğrenciler, gruplar halinde taksi kiralayarak sabahın erken saatlerinde sınava yetişmek için yollara koyuldu. Van'a giden öğrencilerin yağışlı havada sınava girecek merkezleri aramaya başlamaları mağduriyetlerini katladı.

Okulları bulmakta bir hayli zorlanan kimi öğrenciler, sınava giremeden geri döndü. Bitlis’te yapılması geren bir sınavın Van'da yapılması kendilerini mağdur ettiğini belirten İskender Göktaş, hem telaştan hem de yetişmek için aceleci davranmaktan dolayı cüzdanını unutup sınava giremediğini söyledi.

Sınava yetişmek için sabahın erken saatlerinde uykusuz olarak yola çıktıklarını belirten Yılmaz Demir ve İdris Gerdegül ise, “Sınav yerimiz Van olarak belirlendi. Bir gün önceden gidip otelde kalmamız gerekiyordu. Buna imkanımız olmayınca bizler de sabah namaz vaktiyle birlikte arkadaşlarla kiraladığımız bir taksiyle yolla koyulduk.

Hem uykusuz hem de yol yorgunluğu nedeniyle rahat bir sınav geçiremedik. Bununla beraber hiç tanımadığımız bir ilde mahalle aralarında yağışlı bir havada sınava gireceğimiz okulları aramaya başladık. Bu da bizim tamamen moralimizi bozdu. Bizim gibi farklı illerden gelen binlerce insan aynı mağduriyeti yaşadı. Hatta okulları arama esnasında geç kalıp sınava alınmayan yüzlerce öğrenci var.” şeklinde konuşarak mağduriyetlerini dile getirdiler.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir