• DOLAR 34.268
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2904.038
  • ...
Muş'ta Halk Eğitim Merkezi 613 kurs açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2013–2014 yılında 613 kurs açıldı. Toplam da açılan 613 kursa 11 bin 600 kişi katıldı. Kurslardan, 5 bin 900 kadın, 5 bin 700 erkek kursiyerin faydalandığı belirtildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, kent merkezinde açılan dikiş nakış, piko, halı dokuma, nevresim takımı, kurdele nakışı ve pul boncuk işleri kurslarına katılan ev hanımları ve genç kızların kurslara ilgi gösterdiğini belirtti. Kursiyerlerin, hem kurslardan eğitim aldıklarını hem de aile ekonomisine katkıda bulunduklarını ifade eden Beyazduman,   "Özellikle kentte kadınların bir araya gelebileceği alanların neredeyse yok denilecek düzeyde. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursların hem sosyal hem de kadınların iş hayatına atılması için büyük önem arz ediyor." dedi.

"Ürünleri satarak aile ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar"
Halk Eğitim Merkezi olarak bu bina, halı dokuma, el sanatları alanında dikiş-nakış, nevresim takımı dikimi, pul boncuk işleri, kurdele nakışı alanlarında hem genç kızların hem de ev hanımlarına kurslar açtıklarını anlatan Beyazduman, "Bu kurslarımıza katılan genç kızlarımız kendilerine çeyiz hazırlıyorlar. Bunun yanında ekstra yaptıkları çalışmalarını satarak aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Aynı zamanda ev hanımlarımız buraya gelerek hem boş zamanlarını değerlendiriyorlar hem de aldıkları eğitimlerde ortaya çıkardıkları ürünleri satarak aile ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. Bir yandan bunu yapıyoruz; kadınlarımızın artık iş hayatına atılması için bir ön ayak olmaya çalışıyoruz. Bir de kurslarımızın şöyle bir faydasını görüyoruz; Muş’ta bayanların rahatlıkla çıkıp rahatlıkla bir araya gelebilecekleri ortam olmadığı için bu kurslarda bir araya gelmiş oluyorlar. Hem sosyalleşme anlamında hem de bir eksiklikleri varsa gidermiş oluyorlar.” diyerek sözlerine son verdi.

Kurslara katılan ev hanımları ve genç kızlar ise, kurslara katılmaktan memnun olduklarını söylediler.  (Sezer Özer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir