• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Kürt Kızların Polisleştirilmek İstendiği İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pkk’ye yakın bir haber ajansına konuşan Pkk bünyesindeki “YJA Star” adlı yapılanmanın yetkililerinden olduğu söylenen Zozan Çewlik, devletin “Kadın ve gençleri yozlaştırma politikası kapsamında Van ve Hakkâri’yi pilot bölge olarak seçtiğini belirtirken “Sokak İncileri” projesi ile de Kürt kızlarının polisleştirilmek istendiğini” iddia etti.

Muhafazakâr aile yapısı ve dini hassasiyetleriyle bilinen Kürdistan toplumunu Kemalist zihniyetle el ele vererek dejenerasyona tabi tutan bir örgüt şimdi de aynı politikalardan yakınır hale geldi.

Çewlik, bahse konu haberde iddiasını şöyle sürdürdü: “Kürt gençlerini, kadınlarını ve hatta çocuklarını bu oyunlarına ve politikalarına alet etmeye çalışmaktadır. Kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü yaratarak büyük bir tarihi mirasa sahip olan halk gerçekliğimizi karalamaya çalışmaktadır. Kürt gençleri özel politikalarla ve oyunlarla uyuşturucu batağına çekilmek istenmektedirler. Yine Kürt kızları bilinçli bir biçimde fuhuşa bulaştırılmakta ve düşürülmeye çalışılmaktadırlar. Aşk adı altında genç kızlar kandırılmakta, kendi oyunlarının içine çekilmekte ve uygunsuz halde görüntülenerek, elde etmiş oldukları bu görüntülerle kızlarımız zorla ajanlaştırılmaya çalışılmaktadır. Kendi dedikleri dışında başka şeyler yapmaları durumunda bu görüntüleri ailelerine göstermekle tehdit edilmektedirler. Bu yönlü gözü korkutulan genç kızlar ajanlaşmaya teşvik edilmektedirler. Bunu kabul etmeyenler ise intihar etmektedirler. Bu yönlü… pilot bölgeler olarak Van ve Hakkari illerimizi seçmiştir.”

Çewlik, sözlerine devamla: “Siirt’te Kürt kızlarını, Bitlis’te ise Kürt erkeklerini polis ordularına katmak istiyorlar. İşte bu politika ve projelerle özgürlük ideolojisinde ısrar eden Kürt kadınını yeniden kölelik ideolojisine çekmek ve iradesizleştirmek istiyorlar. Bu politikalar son derece gayri ahlaki ve çirkin politikalardır. Kürt kadınları bu politikalar karşısında duyarlı olmalıdır. Bu politikaların hepsi Kürt kadınının iradesini kırmaya yöneliktir ve özel savaşın bir parçasıdır. Bu yönlü halkımız duyarlılığını korumalıdır.” Diyor.

Öğretmenlerin Kaçırılma Gerekçesi

Kürd halkının haklı taleplerini Ak Parti’ye muhalefet üzerine bina eden zihniyet, yıllarca toplumumuzu dejenerasyona tabi tutanların aracı olduklarını kamufle ederek bir yandan yukarıdaki açıklamaları yaparken diğer yandan bahse konu haberde son zamanlarda gerçekleştirilen öğretmen kaçırma olaylarını da şöyle açıklıyor: “Elbette öğretmenlerin güçlerimiz tarafından gözaltına alınmasının da bir amacı vardır. Türk devletinin Kürt halkına ve Kürt çocuklarına dayatmış olduğu asimilasyoncu politikalara bir cevaptır. Yine kendi eğitim kurumlarında Kürt çocuklarını alıp kendilerini inkâra zorlamakta ve anadillerini unutturmaya çalışmaktadırlar. Türk devletinin eğitim sistemi kendi halkının çocuklarına büyük başarılar sağlatmadığı gibi Kürt çocuklarını da dillerini unutturmaya, köklerinden koparmaya çalışmaktadır… Tek dil, tek bayrak ve tek millet söylemini Kürdistan coğrafyasında birebir uygulayanlar ve bunları Kürt çocuklarına aşılayanlar öğretmenlerdir. Bu anlamda sadece öğretmenler değil, halkımıza sömürüyü, asimilasyonu ve köleliği dayatan bütün kurumlar ve yapılara karşı mücadele içinde olacağız. Öğretmenleri tutuklamakla bir uyarıda bulunduk.”

Tek örgüt, tek ideoloji ve tek serok zihniyetini halka dayatan zihniyet manzarayı bu şekilde tasvir ediyor. Bir gün kendilerini ciddi bir özeleştiriye tabi tutup tutmayacakları ise merak konusu…

Azad Rastan / Bangaheq

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir