• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
PKK, Mersin`de dindarların evlerini işaretliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Kobani bahanesi özellikle bölgeyi savaş ve kan gölüne dönüştüren PKK/HDP’li çeteler, dindar halkı tehdit etmeye devam ediyor. Mersin’de, çevresinde İslami kimliği ile tanınan A.G isimli bir kişi evinin giriş kapısına işaretler konulmak sureti ile tehdit edildiğini belirtti.

Mersin merkez Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde oturan ve çevresinde İslami kimliği ile tanınan A.G. Kobani bahanesi ile başlayan olaylardan sonra evin giriş kapısına kendisini tehdit eden işaretlerin konulduğunu belirterek, “Kobani bahanesi ile PKK’liler bizim mahallede de olaylar çıkarmaya başladı. Atılan biber gazlarında rahatsız olan eşim nedeni ile bir müddet akrabalarımın yanına gittim. Ben gittiğim esnada giriş kapısının girişinde herhangi bir işaret yoktu. Birkaç gün sonra kardeşim ile birlikte eve geldim. Eve gireceğim sırada daha önce olmayan bir işareti fark ettim. İyice baktığımda daire içerisine benim ismimin baş harfinin yazılı olduğunu fark ettim. İsmimin baş harfinin üzerine ise çarpı işareti koyduklarını gördüm. Kardeşimle birlikte gördüğüm işaretten sonra anladım ki PKK’liler beni ölümle tehdit etmişler.” Dedi.

“Daha önce defalarca tehdit aldım”

İslami kimliğinden dolayı daha önce de defalarca tehditler aldığına dikkat çeken A.G  daha sonra, “İslami duyarlılığımdan ve yaşantımdan dolayı mahallede tehditler almaya başladım. Önceleri direk bana gelip söylemiyorlardı. Telefon ile ailemi tehdit ediyorlardı. Evimi terk etmemi yoksa yakacaklarını söylediler. Birkaç defa da ölümle tehdit ettiler. Bende kendilerine evimden bir yere gitmeyeceğimi İslami kimliğim ile yaşamaya devam edeceğimi söyledim. Bir ara PKK adına mahallede çalışan iki kadın önümü keserek, ‘Müslümanları mahallede istemediklerini’ söylediler. Bundan sonra da tehditler bitmedi. Bunlar Kürt halkının İslami kimlilerden rahatsız olduklarından dolayı bizleri tehdit ediyorlar. Bunlar son olaylarda da anlaşıldı ki İslam düşmanı. Allah bunlara fırsat vermesin yoksa bizim mahallede hiçbir Müslüman’ı bırakmazlar hepsini yerinden ederler.” İfadelerini kullandı.

“İslami kimliğimden asla vazgeçmem”

HDP/PKK’nin tehditlerine karşı asla yılmayacağını ve Müslümanca yaşamaya devam edeceğini söyleyen A.G. son olarak, “Tehditlerine karşı evimi terk etmeyeceğimi söyledim. İslami davadan ayrılmayacağımı dile getirdim. Benim İslami kimliğimden rahatsız olan varsa kendileri gidebilir. Burası benim evimdir ben Müslümanlığımı yaşamaya devam edeceğim. Bizim mahallede eroin ve esrar satıcıları cirit atıyor. Gidip onları yola getirsinler. Onlar Kürt gençlerinin düşmanı onlarla uğraşsınlar. Buradan da anlaşılıyor ki onların derdi Kürt halkının İslami uyanışını engellemek. Ama ben Müslümanlığımdan asla taviz vermem. Mücadeleme devam edeceğim. Zalimler için yaşasın cehennem.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir