• DOLAR 34.297
  • EURO 37.546
  • ALTIN 2913.853
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli haber başlıkları.

VANBASIN:
Mazlum - Der Şemdinli Olayı İle İlgili Raporunu Basına Açıkladı:
Hakkâri ili Şemdinli ilçesinde 11.09.2011 tarihinde PKK`nın ilçeye yaptığı baskın sonrasında meydana gelen çatışma sonrası yaşananlar Mazlum - Der`in düzenlediği raporla farklı bir boyuta taşındı.

11 Eylül günü yaşanan çatışmada 3`ü sivil vatandaş, 2`si güvenlik görevlisi ve 2`si de PKK militanı olmak üzere toplam 7 kişinin yaşamını yitirmiş, 6 asker ile 6 sivil vatandaş da yaralanmıştı. Ayrıca çatışmalarda 30 ev ile 20 araç hasar görmüştü. Bilahare yaralılardan 25 yaşındaki Resul Çetin`in de kaldırıldığı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde ölmesiyle birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı 8`e yükselmişti.

Aras, "Bütün Engellerin Karşısında Birlikte Duracağız:" 

Adalet ve Kalkınma Partisi Van İl Başkanı Abdullah Aras, teşkilat olarak birlik ve beraberliği bozacak her türlü engelin karşısında birlikte duracaklarını, hiçbir engelin kendilerini yollarından alıkoyamayacağını söyledi.

Özalp İlçe Müftülüğünde Konferans:
Camiler ve Din Görevliler Haftası olması münasebetiyle Özalp İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans salonunda konferans düzenlendi.

GAZETEVAN:
Sarar`dan Van`a Fabrika Sözü:
Sarar Mağazalarının sahibi Cemalettin Sarar, Van`da en az 500 kişinin istihdam edileceği bir fabrika kurulmasını isteyen vali vekiline olumlu yanıt verdi.

Van TKMM Toplantısı:
Her ay düzenli olarak toplanan Türkiye Küçük Millet Meclisi`nin (TKMM) Ekim ayı gündemi Anayasa değişikliği oldu. Toplantıda ayarıca Van milletvekillerine ayrılan koltuklar ise boş kaldı.

VANHAVADİS:
Trafik kazası 2 ölü 4 yaralı:
Çaldıran ilçesinde, düğünden dönen otomobilin takla atması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

MEDYAVAN:
Los Angeles`te Van rüzgarı esiyor: ABD`nin Los Angeles kentinde başlayan ve 4 gün sürecek 3. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali`ne Türkiye`den 4 il katılıyor. Festivalin ilk gününde Van standı büyük ilgi gördü.

MERKÜRHABER:
Van 6. Hudut Alay Komutanlığı`na Ses Bombası Atıldı:
Van`da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 6. Hudut Alay Komutanlığı`na ses bombası attı.

Emniyet Kavşağında Kaza 4 Yaralı:
Van`da meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaranırken, otomobil içerisinde sıkışan bir yaralı, uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Gürpınar`da Kömür Yardımına Başlandı:
Van`ın Gürpınar Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımına başlandı.

100 Yıl Sonra Nihayet:
Türkiye kurulduğu günden buyana kadınlar ve çocuklar camilerden uzaklaştırıldı ve bunda başarılı da olundu. Yaklaşık 100 yıl sonra kadınlar değil ama çocuklar resmi bir programla camiyle tanıştırıldı. Çocuklar Müslüman bir ülkede olmasına rağmen sanki ilk defa kilise gören bir Müslüman gibi şaşkındılar.
Murat Dalgın-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir