• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
PYD, Gençleri Zorla Silah Altına Alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmut Özsoy / Doğruhaber

Rojava`daki kaynaklardan alınan bilgilere göre, Suriye`deki Demokratik Birlik Partisi`nin (PYD), kontrolü altındaki bölgelerde gençleri "zorla silah altına" aldığı, uygulamaya karşı çıkan halkın protesto ettiği olayın bölgede gerginliğe yol açtığı belirtildi.

"Haseke Gençleri Birliği" adlı grubun sözcüsü aktivist Ebu Ömer, PYD asyiş güçlerinin bölgede yaşları 18 ila 30 arasında değişen yaklaşık 3 bin Arap, Kürt ve Süryani genci topladığını söyledi. Toplanan gençlerin bir kısmının 15 güne kadar Haseke, Kamışlo, Tel Kocer, Rasulayn, Dirbasiyye, Amuda, Malikiyye, Kahtaniyye ve Cevadiyye`de "halk savunma" birliklerine katılacağını taahhüt etmesi üzerine serbest bırakıldığını aktaran Ebu Ömer, kadınların da silah altına alınmasının halkta endişeye yol açtığını ifade etti.

PYD`nin en Nusra ile savaştığı dönemde de seferberlik ilan etmiş, halka baskı yaparak her aile`den en az bir kişinin asayış güçlerine katılmaları zorunluğu var diye belirtilmişti.

PYD protesto edildi

Yaptığı açıklamada  Ebu Ömer, Amuda kentinde, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu bir grubun yürüyüş düzenleyerek, PYD`yi Suriye rejimiyle işbirliği yapmakla itham edip partinin halka uyguladığı politikayı protesto ettiğini dile getirdi. Ebu Ömer, şunları kaydetti:

"Gençleri belirli kontrol noktalarında rastgele alıkoyan PYD asayiş güçleri), onları okul binalarında topladı. Gençler, eğitilmek üzere Malikiyye ve Rumeylan kentlerine gönderildi. Cevadiyye kentinde ise halk ile asayiş güçleri arasında kavgalara varan arbedeler yaşandı."

Halka, gençlerinizi savaşmaları için bize verin baskısı

Hatırlanacağı üzere, PYD ile en Nusra arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine savaşçı sıkıntısı çeken PYD, bölgede genel seferberlik ilan etmişti. Daha önce de PYD`nin halka yönelik yaptığı çağrıda yurtdışında yaşayan gençleri için "Çocuklarınızı bizim safımızda savaşmaları için telkinde bulunun" diye baskı yaptığı belirtiliyordu.

Daha önce birbirleriyle savaşan PYD ve en Nusra komutanları bir araya gelerek, kendi aralarında ateşkes konusunda anlaşmaya varmışlardı. Şimdi ise, IŞİD`e karşı beraber savaşıyorlar. 

.

Bu haberler de ilginizi çekebilir