• DOLAR 34.281
  • EURO 37.621
  • ALTIN 2885.341
  • ...
"Yağan yağmur evleri sular altında bıraktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl’de yaklaşık iki saat devam eden sağanak yağmur nedeniyle onlarca ev sular altında kaldı.

Sağanak yağmur nedeniyle özelikle Mirzan Mahallesinde bulunan birçok ev sular altında kalırken, bazı evlerde suların yüksekliği yaklaşık yarım metreyi buldu. Evlerinin su altında kalması üzerine belediyeyi arayan vatandaşlar, açtıkları onlarca telefona rağmen  Belediyenin  olay yerine ekip göndermemesine sitem ettiler.  

“Ben Belediyeyi arıyorum kimse gelmiyor”
Yaşadığı mağduriyeti dile getiren Aysel Doğan, “Ben Belediyeyi arıyorum kimse gelmiyor. ‘Tamam ablacığım 5 dakika içinde oradayız’ diyorlar. Ama kimse gelmiyor. 40 yıldır bu mahalledeyim daha bir memur bir belediye başkanını burada kapımda görmedim. İlk kez siz gazetecileri burada gördüm. Ben telefon açıyorum ‘abla yoldayız geliyoruz’ diyorlar. Ben dedim ellerinizden ayaklarınızdan öpeyim. Gelin bize yardım edin, ‘Ablacığım tamam yoldayım’ diyorlar. 1,5- 2 saat geçti  kimseyi görmedim. Mirzan Mahallesi’ne sahip çıksınlar, vatandaşlara sahip çıksınlar, biz daha çekemiyoruz. Yağmur yağıyor böyleyiz, deprem oluyor böyleyiz, Allah var bu ne duyarsızlık.” dedi.

“Belediyeyi arıyoruz gelmiyorlar”
Mağdurlardan Nagihan Kılıç da, “Biz burada kiracıyız bu belediyenin suçu. Bu ne bizim ne  de ev sahibinin suçu. Tamamen belediyenin suçu. Allah bilir belediye başkanı şuanda nerede oturuyor. Biz burada rezilliğini çekiyoruz. Alt yapı yapıyorum diyor. Bizim alt yapımız, üst yapımız bize iyiydi. Bugün kim benim zararımı ödeyecek? Ben daha buraya 3 aydır taşınmışım kim ödeyecek benim zararımı rezilliğe bakarımsınız? Evi taşımak zorunda kaldık, şu anda yapacak hiçbir şeyimiz yok. Bizim zararımızı, kim ödeyecek? Biz burada bir saat belediyeyi bekliyoruz. Halen hiçbir yetkili gelmemiş buraya. Kimi kürekle kimi şişle kapanan boruları açmaya çalışıyor. Kendi yöntemlerimizle suları göndermeye çalışıyoruz.” şeklinde tepki gösterdi.


“Yeni biten alt yapı düzgün yapılmadı”
Yağıştan evi zarar görenlerden Lütfü Üçgül ise  şöyle konuştu: “Alt yapı yapılırken biz belediye yetkililerine dedik ki, bu su giderleri çok ufaktır. Ama bizi dinlemediler. 300’lük boruları çıkarıp, 200’lük boru koydu. Gelin bu memleketin halini görün. Bütün evin içi su doldu. Evde eşya kalmadı. Her tarafa su girmiş. Bu memleketin hali her zaman böyle rezillik mi olacak? Bu memleketin sahibi yok mu? 2 saattir bu suyun içindeyiz, ne gelen var ne  de giden. Buraya sahip çıkan yok. Biz suyun içinde perişan olmuşuz. Ne olacak, bu zararı kim karşılayacak? Götürüp dereyi kapatmışlar. Küçük borudan su gider mi? Su gideri yetersiz, adamlar atmış 200’lük boru, onunla hem lağım hem de yağış suyu böyle şekilde olmaz ki. Yazıktır bu memlekete yazıktır. Halimizi görüyorsunuz. Buyurun Afrika   da böyle değil. Gidin üçüncü sınıf ülkeye gidin, böyle bir manzara ile karşılaşırsanız,  biz de kabul ediyoruz.”    (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir