• DOLAR 34.25
  • EURO 37.612
  • ALTIN 2921.949
  • ...
Tek isteği, kızlarının ders çalışabilmesi bir lamba
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa’nın göbeğinde yaşanan insanlık dramı yürekleri yakıyor. Daha önce ahır olarak kullanılan bir konutta yaşamaya çalışan Cevdet Karadağ’ın durumu içler acısı. Çalışmaya güç yettiremediği için yardımseverlerin yaptıkları yardımlarla hayata tutunmaya çalışan 2 çocuk babası Karadağ’ın tek bir arzusu var o'da okula giden kız çocuklarının akşam ders çalışabilmesi için elektriği bulunmayan evde bir lambanın olması.

Bursa’nın göbeğinde tam bir insanlık ayıbı yaşanıyor. Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı ''Vakıf Mahallesinde'' eskiden ahır olarak kullanılan bir barakada yaşayan Cevdet Karadağ’ın durumu yürek yakıyor. Elektriği ve suyu olmayan eski ahırı ev olarak kullanan Karadağ geçmişte bir maganda kurşunuyla sakat kaldı. Bacağındaki 3 platinle zar zor ayağa kalkan 55 yaşındaki Karadağ, çalışmaya güç yetiremediği için Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası Derneğinin yaptığı yardımlarla geçinmeye çalışıyor.

Kaldığı eski barakanın olduğu arsa satılınca ortada kaldılar
Yaşadığı acıları anlatırken gözyaşlarını tutamayan Karadağ, hiçbir gelirinin olmadığını söyleyerek, daha önce yaşadığı Cumalıkızık Mahallesindeki kaldığı barakanın sahibinin arsayı başkasına satması sonucu ortada kaldığını dile getirdi. Eski kaldığı yerde duyarlı kişilerin yardımlarıyla geçindiğini ancak oradan çıkarılınca o yardımların da kesildiğini söyleyen Karadağ, “Allah razı olsun burada da Bursa Umut Kervanı bakıyor bize.” dedi.

"Sadece bir lamba istiyoruz”
“Duyarlı olan Müslüman kardeşlerimden tek bir ricam var!”diyen Karadağ,  “Allah rızası için kızlarım okuyor akşam ders çalışmaları gerekiyor ama elektriğim yok ve evimde bir lamba olmadığı için kızlarım ders çalışamıyor. Sadece bir lamba istiyorum.”şeklinde konuştu.


 

“Bu zamanda löküsle aydınlanmak zorunda kalıyorlar”
Löküs diye tabir edilen eski tüplü lambalarla aydınlanmaya çalışan Karadağ, “Farklı bir şey istemiyorum. Suyum da yok onu da taşıyoruz sağdan soldan öyle böyle idare ediyoruz. Çalışmayan bir insan olarak elbette bir takım şeylere ihtiyacım var. Allah razı olsun bir yardımsever beni aldı bu eskiden hayvan ahırı olarak kullanılan yere yerleştirdi. En azından başımızı sokacağımız yağmurda çamurda dışarıda kalmayacağımız bir yer oldu bizim için.” ifadelerini kullandı.


 

“Elektrik olmadığı için gıdaları koruyamıyoruz bozuluyor atmak zorunda kalıyoruz”
Elektriği olmadığı için çevreden gelen yardımların fazlasının bozulduğunu bundan dolayı da çöpe atmak zorunda kaldıklarını dile getiren Karadağ, “Elektrik yok buzdolabım çalışmıyor. Peynir alıyoruz birkaç gün sonra bozuluyor malum dolap yok. Bundan sonrası duyarlı vatandaşların insafına kalmış. Sizlerin duyarlılığına kalmış.” diye konuştu.

“Bir saat elektriğiniz kesildiğinde belki de panikliyorsunuz”
Her şeye rağmen Allah’a şükrettiğini dile getiren Karadağ, Bursalılara serzenişte bulunarak şöyle konuştu: “Allah rızası ve bu 2 yavru kızımın hatırı için sizin de evlatlarınız var bir saat elektriğiniz kesildiğinde belki de panikliyorsunuz. Belki de güzel güzel filmler izlemenin peşine düşüyorsunuz.” ifadelerine yer verdi.

"Bu ışıklı dünyaya karanlık bakmak zorundayız”
Bu ışıklı dünyaya karanlık bakmak zorunda kaldıklarını, elektrik ve su için daha önce mahalle muhtarı ve Yıldırım Belediyesiyle görüştüğünü söyleyen Karadağ her seferinde ‘yaparız, bakarız’ gibi kelimelerle sınırlı kaldığını daha öteye gitmediğini anlattı.


 

Bazen komşularının tavuklar için biriktirdiği bayatlamış ekmekleri toplayarak ıslatıp çocuklarına yedirdiğini söyleyen Karadağ, yaşadığı dramın kelimelerle anlatılamayacağını ifade etti.


 

Son olarak yardımseverlerden gelecek yardım elini beklediklerini söyleyen Karadağ Bursa’nın tüm resmi kurumlarına elektrik ve su için çağrıda bulundu.  (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir