• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Diyarbakır'dan Türkiye şampiyonluğuna
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 1. Sınıf Öğrencisi Yunus Çeliktemel (20), Karma Dövüş Sporları (MMA) dalında girdiği Türkiye Şampiyonasında 56 kiloda Türkiye 1.si oldu.

Dicle Üniversitesi Basın ve Halka İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Çeliktemel’e tebriklerini ileterek, üniversite olarak her zaman bu başarıların arkasında ve sporcularının yanında olduklarını söyledi.

Çeliktemel’in bu başarısının başka insanlarca takip edileceğini ve başkalarının bu alana yönelmelerine vesile olacağını söyleyen Eyigün, bu anlamda üniversite olarak yapılabilecek ne varsa yapacaklarını kaydetti.

Diyarbakır’ın yaşanan olaylardan dolayı olumsuz bir algı ile anıldığına dikkat çeken Eyigün, “Diyarbakır’ı spor, sanat, kültür, turizm gibi gün yüzüne çıkarılamamış alanları ile öne çıkarabilirsek, bu olumsuz algıyı yok edebiliriz. Bu nedenle spor bizim için çok önemli bir alan. Sporda kazanılan bu başarılar Diyarbakır’ın imajı adına çok önemli” dedi.

Yaklaşık 5 yıldır bu spor ile ilgilendiğini aktaran Çeliktemel ise, sporun şiddet ile anılmaması gerektiğini söyledi.

Dövüş sporunun, saldırı değil savunma amaçlı öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Çeliktemel, sporun barış ve sevgiye vesile olan bir araç olduğunu savundu.

Yaşadığımız çağda en önemli sorunların başında stresin geldiğini belirten Çeliktemel, spor sayesinde bu stresin yok edilebildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Eyigün, Çeliktemel’e hediyelerini verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir