• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKSARAY- Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası, Türkiye Beyazay Derneği Aksaray Şubesi üyeleri tarafından yapılan bir basın açıklamasıyla kutlandı.

Derneğin Aksaray Şube Başkanı Sait Düzen yaptığı basın açıklamasında, Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre dünyada 45 milyon görme engellinin bulunduğunu, Türkiye’de ise görme engelli sayısının yüzde 8,3 olduğunu belirtti.

Türkiye’de nüfusun yüzde 12,29’unu özürlülerden olduğunu hatırlatan Düzen, “Özürlü olmak hiç kimsenin tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Bugün böyle bir sağlık problemi olmayan kişinin, yarın çeşitli nedenlerle özürlü olmama garantisi yoktur. Kuşkusuz bu vatandaşlarımızın çeşitli sıkıntıları duygusal olarak paylaşmak onları anlamak bakımından gereklidir fakat görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görev ve sorumluluktur. Görme özürlü vatandaşlarımızın yaşamlarında kalıcı çözümler üretmek, yaşama sevinçlerini canlı tutarak onların hayatta tutunmalarını kolaylaştırmak, insana ve topluma gösterdiğimiz saygının en önemli göstergelerinden biridir.” İfadelerinde bulundu.

Açıklamanın devamında ise “Diğer bir önemli husus da artık büyük şehirlerimizde görmeye başladığımız trafikte sesli uyarı sistemi ve görmeyenler için düzenlenmiş kaldırımların artık bütün şehirlerimizde yaygınlaştırılması ve vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılmalarında önemli bir destek olacaktır.” dedi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir