• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Bölgeye karşı algı değişti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler kent merkezinde konut yetersizliğinden dolayı kiralık ev bulmakta zorlanırken, bulunan evlerde ise kira sahiplerinin kendilerine beklemedikleri gerekçeler öne sürerek temkinli davrandıkları öğrenildi.

Öğrenciler, kiralık ev tutmak için ev sahipleri ile görüştüklerinde kendilerine ilk olarak memleketleri sorulduğunu belirterek, PKK/HDP'lilerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yaptıkları olaylar nedeniyle Sivas halkından öğrencilere karşı olumsuz tutumların geliştiğine dikkat çektiler.

Üniversitenin çeşitli lisans ve ön lisans bölümlerini kazanarak kente gelen öğrencilerden kimisi yurtlarda kalmayı tercih ederken kimisi de birkaç arkadaşıyla özel bir eve yerleşmeyi tercih ediyor.

Ancak Sivas’ta özel bir eve yerleşmek sanıldığı kadar kolay olmuyor. Gerek konutların yetersizliği gerekse halkın öğrencilere karşı geliştirdiği olumsuz tutumları nedeniyle kiralık ev bulmak öğrenciler için adeta hayal oluyor.

Yaşadıkları mağduriyet ile ilgili İlke Haber Ajansına konuşan Türkoloji bölümü öğrencilerinden Mustafa K., Diyarbakır'dan Sivas'a öğrenim görmek üzere geldiğini belirterek, son yaşanan olaylardan dolayı Sivas halkından beklemedikleri tepkiler aldıklarını ifade etti. İki ayı aşkındır kent genelinde kiralık ev bulmak için aramadıkları nokta kalmadığını belirten K., ancak Sivas'ta barınmanın dolayısıyla da öğrenim görmenin kendileri açısından çok zor olduğunu vurguladı.

Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Yunus K., öğrenim gördüğü Sivas'ta ikinci yılını yaşadığını belirtirken, yaşanan olaylar sonrası yakın arkadaşlarının bile kendisine mesafeli davranmaya başladığını kaydetti. Sivas'ta yaşadıkları barınma sorunuyla da ilgili bilgi veren Yunus K., yaşanan olayların bütün halka mal edilmesinin kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Mücahit O., ise kiralık ev bulamadıkları için şuan 10 arkadaşıyla birlikte aynı evi paylaştıklarını belirterek, son yaşanan olayların Sivas'a yansımalarını somut olarak yaşadıklarını kaydetti. Mücahit O., PKK'lilerin bölgede çıkarttıkları taşkınlıkların bütün bölge halkına mal edilmesinin doğru olmadığını sözlerine ekledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir