• DOLAR 34.22
  • EURO 37.636
  • ALTIN 2908.44
  • ...
Halid El İslambuli`nin Kardeşi Türkiye`de Gözaltında Tutuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Özel Haber

Şevki İslambuli’nin avukatları Şeyh Şevki hakkında çıkarılan İnterpol Kararının o dönem bütün muhalifler hakkında rastgele verilen kararlardan biri olduğunu ifade ederek bu kararın hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söylediler.

Hala kötü muamelelerle adı çıkmış yapancılar şube müdürlüğünde tutulan Şevki İslambuli’nin avukatları, uygulanan İnterpol Kararı’na tepki göstererek, “Nitekim Avrupa insan hakları mahkemesi birleşmiş milletler tarafından alınan bu tür kararları her zaman ciddiye almamış bunun hilafına birçok karar almıştır” diye konuştular.

Şevki İslambuli’nin 2011 yılında Mısır’a gelerek o zaman ki, askeri konsey yönetiminde askeri mahkemelerde yargılandığını belirten Şevki İslambuli’nin avukatları, yargılamalar sonucunda kendisine yöneltilen bütün suçlamalardan beraat ettiğini belirterek bu kararların da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi zamanında değil askeri konsey döneminde olduğuna dikkat çektiler.

Buna rağmen Şeyh Şevki’nin gözaltına alınması tamamen hukuksuz olduğunu dile getiren avukatlar, “Türkiye’deki mevzuata göre hukuk yollarını kullanarak itirazda bulunduk ve bunun için olumlu sonuç alacağı beklentisi içerisindeyiz.” ifadelerini kullandılar.

MUHAMMED ŞEVKİ El-İSLAMBULİ KİMDİR?
Muhammed Şevki El-İslambuli, 1956 yılında Mısır’ın Minye şehrinde dünyaya geldi. Ticaret fakültesinden mezun olan Şevki, gençlik yıllarında Cemaat-i İslami’nin temelini atıp ülke içerisinde davet çalışmalarında bulunmuştur. Halid’in şahadetinden sonra ailece Mısır’dan sürgün edildikten sonra Afganistan’a gidip Şehit Abdullah Azzam’la birlikte Ruslara karşı cihat etmiştir.

1992 yılında Mısır’da hakkında gıyabi idam cezası verilmiştir. 11 Eylül olaylarından sonra Afganistan’ı terk etmek zorunda kalan Şevki, İran’a geçmiştir. Kendisi, eşi ve 4 çocuğuyla birlikte İran tarafından 8 sene cezaevinde tutulduktan sonra Mısır’da gerçekleşen devrimin ardından ülkesine dönmüştür. Mısır’a döndükten sonra altı ay cezaevinde kalmış, sonrasında serbest bırakılmıştır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir