• DOLAR 34.256
  • EURO 37.577
  • ALTIN 2920.205
  • ...
"Eğitimi engellemeye kimsenin hakkı yoktur "
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- IŞİD ve Kobani bahanesiyle PKK/HDP yandaşları tarafından başlatılan sokak eylemlerinde birçok eğitim kurumu da zarar gördü.  Okulların ve kütüphanelerin eğitim yeri olduğunu belirten Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun,  saldırıları tasvip etmediklerini söyledi.

Kobani’nin bahane edilerek ülkenin kaosa sürüklemek istendiğini ifade eden Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Coşkun,  “Kobani’de insanlar mağdurdur, kendilerine yardım yapılması gerekmektedir ama sokağa çıkıp da sağa sola saldırarak, masum insanların evlerine, iş yerlerine saldırılarak yardım yapılamaz. Bu doğru bir şey değildir. Yardım yapılacaksa bu kargaşa çıkararak olmamalıdır. Temennimiz bir daha bu tür olayların yaşanmamasıdır”  dedi.

Sokak olaylarında bir çok okulun yakıldığını, bazı kütüphanelerin yağmalandığını ifade eden  Coşkun, “Okullar  birer eğitim yuvasıdır.  Okullar burada ki insanların çocuklarını daha aydınlık yarınlara götürmek için yapılan çalışmalardır. Bu tür engellemelerin ve okul yakıp yıkmaları uygun görmüyoruz. Bazı illerde çıkan olaylar nedeniyle eğitime ara verildi. Dolayısıyla buradaki çocuklar bir adım geride kaldı.  Okul yakarak çocuklarımızı eğitimden mahrum etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur” şeklinde açıklamada bulundu.

Yaşanan olayların doğu illerine gelen öğretmenleri ürküttüğüne de değinen Coşkun,  eğitim ve öğretimdeki kalitenin artırılması gerektiğini, bu tür olayların son bulması gerektiğini belirtti.

Kobani’ye yapılabilecek yardımları Ankara’da katıldığı toplantıda dile getirdiğini söyleyen  Coşkun, “Kobani’de  yaşam alanının açılması gerektiğini Başbakan’a  ilettik. Başbakan ise  Kobani’ye  gerekli yardımların yapıldığını söyledi” ifadelerine yer verdi.

  

Çözüm sürecinin başarıya ulaşması taraftarı olduklarını dile getiren Coşkun son olarak, “ Bu süreçte somut adımların atılması gerekmektedir.  Çözüm sürecini takip eden bir izleme komisyonun kurulmasını istiyoruz.” İfadelerine yer verdi. (Sedat Kuşulay/Mehmet Demir-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir