• DOLAR 34.295
  • EURO 37.65
  • ALTIN 2909.483
  • ...
"Yeni bir Hayvan Pazarı kurulsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batmanlı hayvan satıcıları mevcut hayvan pazarlarının yazın toz ve duman içinde kaldığını, kışın ise çamur içerisinde olduğunu ifade ederek, yetkililerden temiz bir yer yapılması için yardım istedi.

Batman Valisi ve Belediye Başkanına seslenen hayvan satıcısı Mehmet Salih Kaya, insanca içerisinde satış yapılabilecek bir hayvan pazarı yerinin yapılmasını isteyerek, “Eğer kâla alınmazsak bu insanlardan artık hiçbiri belediye başkanına oy vermez. İnsan gibi yaşamak için bize bir yer yapsınlar. Eğer Belediye Başkanı bizi başka bir şey olarak görüyorsa hiçbirimizin kapısına gelmesin. Toz ve duman içinde kalıyoruz.” dedi.

Hayvan pazarlarının toz ve duman içerisinde olduğunu söyleyen satıcı Talhan Adlığ ise, “Ne kadar da buranın toz ve duman içerisinde olduğunu yetkililere söylüyorsak boştur. Güzel ve tozlu olmayan bir yer yapılsa iyi olur. Toz ve dumandan etkileniyoruz. Pazarın etrafı hepsi kapalıdır. Bir çiftçinin bahçesinden pazara giriyoruz. Kimse bize sahip çıkmıyor. Yetkililerin bize sahip çıkıp yeni bir yer yapmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.  

Yeni yapılan bir hayvan pazarlarının olduğunu fakat kimsenin oraya gitmediğini belirten satıcı Ekrem Yıldız, “Yeni yapılan yer çok güzel ama bazı kişiler oraya gitmemize sebep oluyor. Belediye de bu işlere bir el uzatmıyor. Belediye halkı kırmak istemiyor, ama toz içerisinde kavrulduk. Yazın toz ve dumandan kavruluyoruz, kışın ise çamurun içinde kalıyoruz. Vali ve belediye başkanı vesile olup buradaki vatandaşları götürmeseler, gitmezler. Ayrıca yeni yapılan hayvan pazarına da gitmek istemiyorlar. Belediye başka bir yer yapsın biz gideriz diyorlar. Türkiye geneline bakarsanız en rezil hal içinde olan buradaki hayvan pazarıdır. Yetkililerden ricamız ya bizi yeni yapılan yere götürsünler, ya da yeni bir yer yapsınlar.” diye seslendi.  

Fevzi Özçetin ise, “Hayvan pazarının tozu astım hastalıklarına birebir zehirdir. Her gün bu çileyi çekiyoruz. Biran önce yetkililerin buna el atmalarını ve bizi buradan kurtarmalarını talep ve rica ediyoruz.” Çağrısında bulundu.  (Veysi Rüzgar/Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir