• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Vapur işgal eden PKK`lılar kötü dayak yedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- PKK/ HDP üyesi bir grup, İstanbul’da IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını bahane ederek Kadıköy’den Beşiktaş’a gidecek olan vapuru işgal edince, bekleyen yolcular tarafından  fena halde dövülerek  vapurdan kovuldu.

HDP üyesi 9 kişilik grup, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto  etme bahanesiyle, Beşiktaş’a gitmek üzere Kadıköy İskelesi’ne yanaşan, ‘Şehit Sami Akbulut’ adlı vapura binerek, “Kobani halkı bizim için de direniyor” yazılı pankart açtı.

Vapuru işgal ederek yola çıkmasına engel olan HDP/PKK’lı grubun  eylemi, bekleyen yolcuların  tepkisine neden oldu. Yaşanan eylem nedeniyle Kadıköy-Beşiktaş vapur seferi yapılamadı.

Vapura binmek için iskelede bekleyen vatandaşların, bekleyişi sürerken, bir kadın yolcu, eylemcilere bağırarak açtıkları pankartı çekip indirmeye çalıştı. Eylemin uzaması üzerine gerginleşen  yolcular da grubun üzerine yürüdü. Öfkeli yolculardan bazıları  eylemcileri tekme tokat döverken,  bazı yolcular ise ‘Burası Türkiye, Kobani’ye gidin savaşın’  diyerek eylemcileri iterek  vapurdan indirmeye çalıştı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, eylemcilerin pankartını aşağı çekerek indirdikten sonra,  eylemcileri vapurdan çıkardı. Göstericiler ise, vapurdan indirildikten sonra da slogan atmaya devam etti. Polis aracına bindirilen 9  eylemci gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir