• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Görmez: Hatalı Metot Konusunda Israr Ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu`nda düzenlenen "Diyanet-Gençlik Buluşması" etkinliği, Kur`an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, etkinlikte yaptığı konuşmada, "cami ve gençlik" temasıyla kutladıkları hafta kapsamında gençlerle buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 3 yıl boyunca ders verdiğini belirten Görmez, bu süreçte yaşadığı anıları katılımcılarla paylaştı.

Görmez, gençlerden çok şey öğrendiğine işaret ederek, bu sürecin gençlerle nasıl iletişim kurabileceğini öğrettiğini anlattı. Zamanın o günden bugüne çok ilerlediğini ve pek çok noktada büyük değişimler yaşandığına dikkati çeken Görmez, "Değişmeyen şey, gençler diyalog kurabilecekleri bir dili seviyorlar, monolog sevmiyorlar. 10-15 dakika sevebilirler. Ama 15 dakika sonra dikkatleri dağılır ve siz onlara vermek istediklerinizi veremezsiniz. Onun için diyalog kurarak iletişim kurmanın çok daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bu metot için başka yerlere gitmeye gerek yok. Alın elinize Kur`an`ı okuyun. Kur`an, Allah ile insan arasında bir diyalogdur. Gökten insanlara inen bir talimat değildir. Tam da Kur`an`ı Kerim bize bu metodu öğretiyor" diye konuştu.

"Hatalı metot konusunda ısrar ediyoruz"

Vakıa suresinden örnek veren Görmez, şöyle devam etti:

"Allah, kendi varlığını bile insana izam ederken diyalog kurarak, soru sorarak, cevap alarak veriyor. Yoksa `ben sizi yarattım, nokta` demiyor, izah ediyor, aklımıza hitap ediyor, gönlümüze hitap ediyor. Onun için bizim camide de bu metoda geçmemiz lazım. Camide de vaizin kürsüye oturup 1 saat boyunca hiçbir soru almadan, hiçbir cevap vermeden, hiç kimseyle iletişim kurmadan, sadece bir konuyu anlatması doğru değildir. Bu peygamberi metoda da aykırıdır. Hazreti Peygamberimizin hayatına bakın böyle bir şey yoktur. Resul-i Ekrem`in herhangi bir kürsüden, bir saat boyunca insanlara sadece anlatıp, insanların hiçbir müdahalesini almadan, hiçbir sorusuna cevap vermeden yaptığı bir konuşması yoktur. Ama biz hatalı metot konusunda ısrar ediyoruz. Ondan sonra `Neden gençler camiye gelmiyor` diyoruz."

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir